Kreta kost

I 60'erne begyndte de amerikanske universiteter for at udforske fænomenet den høje liv på Kreta. Resultatet var, at på Kreta visse livsstilssygdomme dengang var langt mindre udbredt end i andre lande. Dette gælder især for hjertekarsygdomme og visse kræftformer. I de sidste 2-3 årtier, disse sygdomme forekommer i stigende grad på Kreta, er tallene stadig et godt stykke under EU-gennemsnittet. Jeg har været et par gange på Kreta med oprindelige folk i samtale, de 90 år og ældre, 1-2 pakke cigaretter røget per dag, men optrådte sund. Det blev hurtigt klart, at amerikanske undersøgelser har vist, at levetiden af ​​Kreterne skyldes i høj grad den traditionelle kost af Kreta. Udtrykket "kretensiske kost" blev født. Mange mennesker i de industrialiserede lande begyndte at kopiere spisevaner kretenserne. Udtrykket kost er faktisk forkert, da det ikke er et forsøg på at reducere vægten, men på lang sigt at ændre livsstil.
Følgende fødevarer er 6 af videnskabelige undersøgelser, nævnt som årsagerne til den høje liv på Kreta.

Olivenolie, den Ketenzer bruge olivenolie til madlavning, bagning, stegning, og selvfølgelig de lækre salater. Det er vigtigt, at du ikke bare bruge en olivenolie, men en olie, der er fremstillet af traditionelle kretensiske oliven sorter. Især oliven sort Mouratolia kaldes ofte. Hvis du ikke har mulighed for at købe olivenolie på Kreta, kan du også sund og lækker kretensiske olivenolie bestilling via internettet.
Masser af fisk og lidt kød, der traditionelt spises næsten dagligt fisk på Kreta og kød kun på helligdage som påske. Dette har dog ændret sig dramatisk i de seneste år.
Masser af friske grøntsager og frugter, som er spist en masse sorter af salat greens og urter. Effekten af ​​mange medicinske urter, der er spist i overflod på Kreta er ikke er videnskabeligt underbygget.
Rødvin eller vin i små mængder er godt eller dårligt for helbredet er stadig uklart. Men vin er klart bedre end andre alkoholholdige drikkevarer såsom øl.
Mejeriprodukter, såsom feta ost fremstillet af gede- eller fåremælk ost synes sundere end køer (højere andel af sunde fedtsyrer).
Ingen tilsætningsstoffer: mad købes direkte fra landmændene og ikke behandles industrielt.
Desværre vaner og dermed spisevaner for de mennesker på Kreta meget ændret sig siden 60'erne. Dette kan være grunden til, at udtrykket "kretensiske kost" er nu meget mindre hørt. I vestlige lande i dag det kaldes "middelhavskost", som svarer til den ovenfor beskrevne kretensiske kost.
At komme tilbage som olivenolie, til vores bord Apostolos (restaurant i Platanes) Altid greb olivenolie, gøre mere på vores salat. Hvad der er godt, bør du ikke være alt for sparsommelige med det, efter hans råd.