Agios Nikolaos hyggelig bjerglandsby på østkysten af ​​Sithonia

Agios Nikolaos er en hyggelig bjerglandsby, som giver dig en smag af traditionel makedonske arkitektur.
Agios Nikolaos ligger i nærheden af ​​Nikiti på østkysten af ​​Sithonia. Det er en historisk by med den traditionelle arkitektur i det 19. århundrede.
Denne del af Sithonia og længere mod nord har nogle smukke sandstrande, der ikke er så kendte. Indbyggerne i Agios Niro Laos er kendt som hårde arbejdstagere. De arbejder i turistsektoren, der producerer fremragende Tsipouro (en stærk Ouzo), der arbejder i fiskeindustrien og producere vin, honning og olivenolie.
Fra den nærliggende havn Ormos Panagias forlade den berømte Athos cruises (krydstogter).

History of Agios Nikolaos.
Området har været beboet i tusinder af år, men det er ikke klart, hvornår landsbyen blev grundlagt. Landsbyen var også første gang nævnt i det 14. århundrede. Landsbyen blev grundlagt på kysten, men efter det blev jævnligt angrebet af pirater landsbyboere besluttet at vælge et andet sted, og de flyttede ind i landet. Nogle ruiner på Pyrgos stranden og en byzantinsk tårn er tegn på en tidligere løsning. Indbyggerne medlemmer i de senere år, som i år 1854, når alle mænd blev dræbt under uafhængighedskrigen med osmannerne.

Hvis du er i Agios Nikolaos ca. 26 juli, kan du opleve kulminationen af ​​de tre dages festligheder til ære for Agia Paraskevi. Hun var en kristen helgen fra det 2. århundrede Rom der blev henrettet.

Prøv Agios Nikolaos nogle af de traditionelle produkter såsom vin, honning og tsipouro. Nyd den enestående makedonske arkitektur, som du slentre gennem landsbyen. Nyd de hvidkalkede huse langs smalle gader. Sid omkring springvandet på torvet, drikke en kop kaffe i en lille café og smage græske køkken i en restaurant.
Tag en tur til Vourvourou, hvor du kan leje en båd og udforske Diaporos øen, eller tage en sejltur / båd tur til Mount Athos og Ouranoupolis, en historisk landsby på den nordlige grænse af det område af Athos.
Området omkring Agios Nikolaos tilbyder gode muligheder for vandre- og cykelture.

Hoteller og overnatning i Agios Nikolaos.
Der er ikke noget problem at finde en bolig i Agios Nikolaos. Regionen har en række luksus hoteller og villaer, mange lejligheder og studier. Mange er placeret ved kysten, tæt på strandene.