Ting at gøre i Rethymno, på den græske ø Kreta

Selv om det er den tredje største by på øen, Rethymno har stadig et provinsielt flair, der stadig adskiller sig fra de større byer i Heraklion og Chania. Rethymno er et af de bedste steder, hvor du kan se meget af Kretas historie.

Denne populære by er beliggende på Kretas nordkyst, og hele området kombinerer unikke træk, der tiltrækker besøgende hvert år.

En smuk gammel by, smukke sandstrande og et interiør med en enorm kulturel værdi er nogle af de mindre traditionelle ting at gøre i Rethymno.

Besøg den gamle venetianske by Rethymno.
Gamle Rethymno er halvvejs mellem hovedstaden på øen, Heraklion og Chania, hvilket gør det til et obligatorisk stop for dem, der rejser til Kreta. Rethymno er populær blandt alle besøgende, fordi alle kan gå let og kan se meget på en relativt kort tid. Når du er i Rethymno, er det en god ide at starte en tur langs den maleriske venetianske havn. Her er det muligt at sidde i en af ​​de mange barer på denne gamle marina og nyde udsigten over det smukke fyrtårn.

Efter et stykke tid, gå gennem gaderne i den venetianske by for at opdage meget af den resterende tyrkiske arkitektur.

Det er en god idé at besøge nogle af de lokale håndværkere og butikker. Smuk venetiansk palazzi omdannet til boutique hoteller byder dig velkommen til blomstrende haver til en middag pause. Endelig skal du besøge den venetianske fæstning, der er kendt lokalt som Fortezza, med den imponerende moské Sultan Ibrahim og vagttårne ​​i hjørnerne med udsigt over havet.

Du kan ikke springe over et besøg i vinregionen. Hjem til en af ​​de bedste græske hvide vine. Vidiano tilhører kategorien 'glemt druer'. Også på Kreta. Der er kun en håndfuld vinproducenter, der presser vin. Familien Douloufakis er den vigtigste. I modsætning til folkesynet huser Rethimnon kun et par vingårde. Du kan også besøge Klados vingård, drives af en familie. Det ligger i landsbyen Skepasti i Mylopotamos-regionen, kun en kilometer øst for landsbyen Panormo og 20 kilometer fra byen Rethymno. De sorter af rødvin er lavet, er Cabernet Sauvignon, Syrah, og Kotsifali Liatiko (lokale sorter), hvide vine er Sauvignon blanc, Vidiano og Vilana (lokale sorter).

Udforsk klostrene.
Der er mere end et interessant kloster i Rethymno. Det imponerende Arkadi Kloster, med sin rige historie, byder på hundredvis af turister hver dag, der er interesseret i et glimt af den unikke barokke arkitektur. Arkadis historie går hånd i hånd med øens historie og hele dens kamp for uafhængighed.
Præfekturet Rethymno er også hjemsted for den vidunderlige Moni Preveli, et kloster beliggende på den sydlige kyst af øen, i nærheden af ​​en palme skov og et enestående landskab med en flod, der løber ud i havet.


Strande i Rethymno.
De kan ikke være så spektakulære som strande i andre dele af Kreta, men nogle af øens mest populære og populære strande ligger ved kysten af ​​Rethymno. Andre strande, der også er værd at besøge: Bali og Panormo på nordkysten, samt stranden i Preveli, Triopetra og Agia Galini i syd.

Traditionelle landsbyer.
Der er flere landsbyer at besøge i Rethymno-regionen. Anogia er en af ​​dem og anses af mange for at være en af ​​de mest attraktive bjergrige landsbyer på Kreta. Anogia ligger cirka 750 meter på Mount Psiloritis, rolig, afsides beliggenhed, så landsbyen har bevaret en meget autentisk karakter, traditionelle kostumer og gamle kretensiske dialekt. Anogia landsby blev brændt under den tyrkiske besættelse af osmannerne, mens besætter tyske styrker ødelagde bygningen i 1944 og lokale mænd dræbt i gengældelse for kidnapningen af ​​en tysk general. Landsbyen er kendt for sine vævede og broderede stykker med unikke mønstre af landsbyen. En anden landsby i området er den lille landsby Margarites. Denne farverige by er hjemsted for flere traditionelle keramiske værksteder og workshops. Alle slags vaser, gryder og keramiske genstande, her kan du sikkert købe en god souvenir. Håndværkere er altid interesserede i samtaler med besøgende og endda vil lære dig det grundlæggende i deres færdigheder.

På hovedtorget Margarites, overfor det kommunale bibliotek, er en stor kro med en smuk udsigt over de omkringliggende bjerge og dale, hvor kvalitetsmåltider serveres i en meget venlig atmosfære.

Eleutherna arkæologiske site og state of art museum er to steder, som du ikke bør gå glip af. Beliggende mindre end 25 km fra Rethymno og tilbyder et spektakulært vindue til øens fortid. Eleutherna, også kendt som Apollonia, var en gammel bystat med en meget rig historie.