Raki kultur på Kreta

Raki, som den kretensiske Tsikoudia også kaldes, er som den græske Tsipouro et brandy, men Raki er en stærk klar drik, der indeholder ca. 40% alkohol. Det er destilleret fra slammet, der forbliver, efter at vinen er presset fra druer. Dette slam kaldes vin skal.

En masse alkohol er fuld i Grækenland. Lokalbefolkningen drikker at have det sjovt. Tungt berusede grækere oplever sjældent. Derfor er der også nogle meget kendte typisk græske drikkevarer, hvis navn alle forbinder med Grækenland, som aldrig har hørt om Ouzo og Metaxa?

Tsikoudia og Raki

Tsikoudia, også kendt som Raki, er den kretensiske version af den berømte brandy Tsipouro i resten af ​​Grækenland.
Tsipouro kommer fra Makedonien regionen. Tsipouro destilleres to gange fra persrester af forskellige hvide druesorter som Roditis, Athiri og Assyrtiko. Efter den første destillation smage den nogle gange med anis som den tyrkiske raki.
En drink, der er destilleret som raki eller tsipouro, men i stedet for anis er smagt med mastik, en træ harpiks, sælges som masticha.
Raki, Tsikoudia og Tsipouro destilleres i efteråret efter druehøsten, i vingården i kobberpotter, destilleret fra de presserende rester af druer. For at forhindre, at moset bliver "brændt", ligger bunden af ​​tønde ofte med grene af oliventræ.

De kommercielle ginvigilanter arbejder døgnet rundt på dette tidspunkt på året for at behandle store mængder af leveret affald. Tidligere var der undertiden ingen vin, og gin blev simpelthen lavet af figner. Selv i dag bruger mange producenter nogle figner som ingrediens til deres gin.

I modsætning til den tyrkiske Rakı og nogle varianter af Tsipouro indeholder den kretensiske Raki ikke anis (for da ville det være ouzo!).

Raki bliver ufortyndet fuld, det er den uundgåelige drink på Kreta, som tilbydes til enhver velkomst, til hvert farvel og efter måltidet.

Det bliver ofte fyret sort og sælges mere eller mindre "under disken" i misbrugte flasker eller tanke uden etiket.

Kvalitet og smag kan variere meget, tilbyder en "god" raki, eller tilbyder det en stor ære. Med hensyn til smag kan du bedst sammenligne en god tsikoudia med en italiensk grappa.

På grund af offentlige restriktioner på tilladelser er der relativt få familiebedrifter på Kreta, der har lov til at udrydde Raki ved lov.
Booking.com