Kalamata er en smuk kystby i den sydvestlige del af Peloponnes. Kalamata er ikke kun kendt for sine smukke strande, men også for sin betydningsfulde historie og historiske steder, der går tilbage til oldtiden og middelalderen. Kalamata tiltrækker mennesker fra hele verden.
Byen ligger kun 2 timers kørsel fra Athen og tilbyder den perfekte mulighed for en roadtrip gennem det vestlige Peloponnes og øhopping, da færger fra Kalamata kører dagligt og regelmæssigt til de magiske øer Kythira, Antikythira og Kissamos på Kreta.
Hvad er der at se?
Besøg først det imponerende middelalderborg, der dominerer toppen af bakken og har udsigt over hele byen. Derefter går du ned gennem den gamle retroby og rejser tilbage i tiden ved at udforske de smalle gader, smukke palæer og stenkirker.
Et af de bedste steder at gå ved solnedgang er havnen; gå fra havnen langs kysten og nyd den endeløse udsigt over det blå hav kombineret med de farverige accenter fra den nedgående sol. Undervejs støder du på flere restauranter og cafeterier, der står opstillet side om side nær kysten. Gå ikke glip af Municipal Railway Park, et friluftsmuseum med damplokomotiver og andre køretøjer; det er unikt i Grækenland.
Tip: Hvis du har lidt ekstra tid til overs, kan du besøge de arkæologiske steder i det gamle Messini, Nestors palads og de majestætiske slotte Methoni og Coroni, alle i kort afstand fra Kalamata.
Hvor kan jeg svømme?
Kalamata har en stor sandkyst omgivet af strandbarer, som ofte er overfyldte om sommeren. Selvom det meste har alle slags faciliteter, finder du nogle rolige steder, hvor du kan lægge dit håndklæde og nyde det forfriskende vand. Omkring Kalamata finder du nogle af de mest drømmende strande, du nogensinde har set; Voidokilia, Foneas og Glossa er blot nogle af dem. Uanset hvad du vælger, er du sikker på at blive fascineret af landskaberne; turkis og smaragdvand, gyldentyndt sand og grønne fyrreskove skaber en drømmeagtig ramme.
Hvad skal jeg helt sikkert spise?
Kalamata, bedst kendt for sin ekstra jomfru olivenolie og Kalamon oliven, er bestemt et gastronomisk paradis med mange lokale produkter og delikatesser. Til at begynde med kan du prøve "sfela" (en lokal halvhård ost med en stærk krydret smag, normalt grillet), "lalaggia" (stegt dej serveret med ost) eller "xoirino pasto" (svinekød saltlage, tilberedt i olivenolie og appelsin) . Hvad angår hovedretten, skal du vælge lokalbefolkningens foretrukne "gournopoula" (stegt gris på et spid) eller flæskepølse fyldt med appelsin. Til dessert kan du prøve "pasteli" (en honning sesam candy bar) lavet med lokal honning.
Tip: Kalamata er også kendt for sine aromatiske bjergurter af høj kvalitet, så sørg for at pakke en krydderipose som en souvenir, inden du rejser til øerne!
Hvordan kommer du til Kalamata?
Du kan besøge Kalamata med bus, bil eller fly.
Kun få kilometer væk fra byen Kalamata er Kalamata Internationale Lufthavn. Det er en lille lufthavn, der hovedsageligt håndterer charterfly i de travle sommermåneder. Du kan rejse til og fra lufthavne i Athen, Thessaloniki og Heraklion året rundt, men de fleste andre destinationer er kun tilgængelige i højsæsonen med en direkte flyvning.
Hvis du vil rejse billigt, er det bedst at rejse med bus. Der er daglige ruter fra Athen og andre større byer.
Sidst men ikke mindst er den bedste måde at besøge Kalamata på ved at leje en bil. Især hvis du vil tage en lille biltur langs de smukke strande, fantastiske arkæologiske steder og maleriske landsbyer i regionen.