Kardamena moderne resort på Kos

Kardamena er en moderne turistby på omkring 29 km sydvest for Kos by. Landsbyen har omkring 1800 fastboende. Husene er bygget langs stranden og området er meget rart, med masser af grønne områder, træer og dyrkede jorder. Det naturlige miljø tiltrækker mange besøgende til landsbyen og den lille havn forbinder Kos med øen Nisiros.

I Kardamena kan du beundre den gamle restaurerede bygning, som nu fungerer som en medicinsk kontor og kirkerne i Agia Varvara, Agion Anargiron og Panagia. Kardamena er bygget på stedet af den antikke by Alasarna, tidligere et vigtigt ritual center i den klassiske periode. Ruinerne afdækket i løbet af de arkæologiske udgravninger, herunder en helligdom dedikeret til Apollo og Hercules, en marmor tempel fra det 3. århundrede f.Kr., et teater, flere romerske bygninger og ruinerne af en kristen basilika dedikeret til Agia Theotita.
I området er der masser af overnatningsmuligheder, og du kan spise godt i de mange fiskerestauranter. Traditionelle taverner og restauranter, der serverer retter fra det græske og europæiske retter.
Svømning, solbadning og vandsport, du kan på den lange sandstrand i Kardamena.
En udflugt båd afgår dagligt til Agia Irini, berømt for sine varme kilder og terapeutiske farvande. Hver sommer i Alasarnia festivalen afholdes i Kardamena. Festivalen byder på mange kulturelle arrangementer, teater, koncerter, kunstudstillinger, traditionelle danse, videnskabelige konferencer og taler, forskellige konkurrencer (cykling, skak) og nautiske uge.
Kardamena være Agio Ioanni den 29. august og Theo Toko den 8. september hædret med mange festligheder.
Kos kan nemt nås med offentlig transport, bil, taxa og motorcykel.