Afytos lille badeby på Kassandra Chalkidiki

Den lille badeby Afytos ligger 46 km syd for Poligiros, hovedstaden i Halkidiki, på den nordlige side af Kassandra-halvøen. Det er kendt som en traditionel landsby med en fantastisk atmosfære og smukke brostensbelagte gader.

Du bør absolut besøge ruinerne af den antikke Afytos og folklore museum.
Der er mange bemærkelsesværdige kirker omkring landsbyen og selvfølgelig kilderne til Moudounou og Vrysitsa.

Afytos var en blomstrende by i oldtiden. Afytos havde endda sin egen slået mønt, med billedet af Ammonas Zeus, på den ene side, hvis tallet tempel 4 stadig er i området og en tyr på den anden side.
Derudover har landsbyens Afytos i høj grad bidraget til den græske uafhængighedskrig. Afytos havde et stort antal krigsofre blandt dens beboere.

Den særlige arkitektoniske træk ved Afytos, de stenhuse med inskription, som regel datoen for byggeri og navnet på ejeren vises.
En bemærkelsesværdig bygning i Afytos, der ligger på det centrale torv er kirken Agios Dimitrios, bygget i 1859, med et trætag og en kuppel.

Resten af ​​Afytos og den nærliggende smukke strand gøre det populært om sommeren. Derfor er denne lille landsby er så veludviklet i Kassandra-halvøen på turisme. Faciliteterne omfatter en bred vifte af hoteller, lejligheder og værelser, samt talrige restauranter, værtshuse og caféer, hvoraf de fleste tilbyder en fantastisk udsigt over bugten Toronaios. Sandstranden i Afytos er lang, vandet er krystalklart og det er omgivet af grønne bakker.