Nikiti landsby i Sithonia

Den landsby Nikiti i Halkidiki er placeret i begyndelsen af ​​Sithonia halvøen. Her finder du en af ​​de længste strande i Grækenland.

I fortiden, var der et stort antal bosættelser i området Nikiti. Den største landsby Galipsos lå syd for Nikiti. I en nøddeskal, perserne erobrede byen, da Athen og kom og Galipsos var i året 432 v. Chr tilsluttet Olynthos. Galipsos blev ødelagt i det 6. århundrede og fra det øjeblik det ikke var beboet indtil det 13. århundrede. Hundrede år senere den eksisterende landsby Nikiti blev etableret, og de overlevede det osmanniske besættelse frem til i dag.

Ting at gøre i Nikiti: Sofronios basilikaen er en af ​​de ældste kirker i Makedonien fra det 5. århundrede. Den mosaikgulv er faktisk intakt og er det værd. Jeg ved ikke, om det er ved at blive restaureret og er derfor omgivet af et hegn, men du kan stadig beundre den mosaikgulv.
Nyd en spadseretur gennem den gamle bydel, en historisk landsby, som stadig er beboet. Nyd en kop kaffe i en gammel værtshus og forestille sig, hvad livet her hundreder af år siden. Fra den vigtigste kirke St. Nikitas du har en god udsigt over landsbyen. Kirken blev bygget i 1867 og landsbyen blev bygget omkring.

Fredag ​​fra 8:30 til 13:00, er der en masse aktivitet i Nikiti, som de lokale og turister gå til markedet. Du vil finde mange lokalt fremstillet produkter som tøj og honning. Nikiti er kendt for produktion biavl og honning til over 600 år og er en af ​​de største kilder til honning i Europa.

Hvert år i juli er der en masse spændinger på grund af svømning maraton. De starter i Kassandra (Chalkidiki den første halvøen) og svømme til målstregen i Nikiti, næsten 26 kilometer fra bugten Toroneos.

Nikiti er masser af overnatningsmuligheder til rådighed, du kan vælge fra det luksuriøse Danai Beach Resort og en endeløs række af små hoteller, lejligheder og studier.