Nea Potidea landsby på Kassandra Chalkidikí

Nea Potidea er en stor landsby, som ligger ved begyndelsen af ​​den første halvøen Halkidiki, Kassandra.
Landsbyen er en smal stribe land, hvor en kanal blev gravet, kaldet kanal Potidea. Kanalen bruges hovedsageligt af fiskeri både, der kommer og går til Toroneosbugten at fiske. Kanalen er den største attraktion i Potidea. Både den vestlige og den østlige side af Potidea mod havet.
De udviklede strande, med strandbarer og caféer er placeret på den østlige side og fokuserede på den anden halvøen Halkidiki, Sithonia.

På den vestlige klipper til Toroneosbugten er en lille havn, hvor fiskerne fortøje og losse deres fangst. Her vil du også finde en af ​​de mest berømte seafood restauranter i Halkidiki, Marina.

I Nea Potidea er der masser af muligheder for overnatning, der er værelser og hoteller for enhver smag og i forskellige prisklasser.
På tværs sandstranden i Potidea som er omkring 2 km lang er cafeer, restauranter, barer og klubber.
Gågadeområdet over stranden er livlig i sommermånederne og Potidea bliver til et kosmopolitisk sted, hvor græske og udenlandske turister, familier med børn, ungdomsgrupper og par vælger at nyde sammen de uforglemmelige øjeblikke og nyde solen og havet.

Potidea, indgangen til Kassandra-halvøen og i oldtiden blev det kaldt Gates of Kassandra. Her kejser Justinian fæstningsmur er bevaret, muren beskyttede gamle Potidea og Kassandra mod angreb fra fastlandet. Nea Potidea blev bygget af flygtninge fra Platanos og østlige Thrakien efter 1920.
Nea Potidea blev bygget på stedet af den antikke by Potidea på Thermaikos bugten og bugten Toroneos.