Pserimos en lille ø mellem Kos og Kalymnos

Øen Pserimos er en af ​​de mindste beboede øer i Dodekaneserne
Pserimos er en lille ø mellem Kos og Kalymnos, kun et par timer om dagen plaget af masseturismen. Havnen Avlakia er det eneste sted på øen. Her spiller i havnebyen Pserimos selv det meste af livet på øen, der bor de fleste af de 40 personer. Nogle huse er grupperet omkring havnen og stranden, de fleste er i den østlige del.

På stranden er der tre taverner, caféer, tre er placeret direkte på den vej, der fører ind i den østlige del af landsbyen til midten af ​​øen.

Pserimos er oftest besøgt af endagsudflugt fra Kos og Kalymnos, som stadig bebor i over en time til stranden og restauranter i perioden fra 11:00 til 16:00. Den korte ophold betyder, at besøgende normalt kun en drink, en is, eller måske en salat. Disse dag mennesker er ikke en fordel for rejsende, der bliver længere på Pserimos. Hovedparten af ​​salget, opnåede de værtshuse med turisterne opholder sig i Pserimos og besætningen af ​​sejlbåde ved kaj i aften i havnen i Pserimos.

Udover turisme, dyrkning af oliven og fiskeri er vigtige indtægtskilder. Der er kun omkring 50 private værelser til leje på øen, som kun er 16km2 er stor.
Alle leder efter en lille, stille ø i regionen, vil helt sikkert nyde på øen Pserimos.