Stalis strande på Kreta

Stalis, Stalida som ofte kaldes, er et turistmål med mange smukke strande på nordkysten af ​​Kreta. Landsbyen ligger mellem Hersonissos og Malia, de to største helligdage højborge på Kreta. Lufthavnen i Heraklion ligger omkring 30 km væk. Mange turister kommer fra Tyskland og Det Forenede Kongerige.

Stalis er et par kilometer lang og kun et par hundrede meter bred landsby på kysten. En stor del af kysten i nærheden af ​​landsbyen består af sand. Bag stranden er en forholdsvis stille kystvej, med mange hoteller, barer og butikker. Længere væk fra kysten forbinder en trafikeret vej Stalis i Hersonissos og Malia i vest til øst. På vejen stopper ved fem busstoppesteder også hyppige busser mellem Heraklion lufthavn, Hersonissos, Stalis og Malia.

Midt i Stalis er en lille firkant. Der er en lille kirke, faktisk ikke meget større end et kapel. På og omkring den centrale plads er en række værtshuse og selvfølgelig en gyros pita butik.

De fleste turister tilbringer dagen på stranden, andre hænge ud på hotellet, eller beundre de forskellige butikker. Der er mange barer, caféer og pubber. Hoteller kan findes i alle prisklasser. Ind imellem finder du caféer, supermarkeder og andre butikker. Stalis er ikke særlig rart, har meget lidt struktur og synes at være en smule kaotisk. Den er vokset kraftigt i de seneste årtier i en turistby på Middelhavet.

Hvis du er på udkig efter fred du er forkert i Stalis. Hvis du kan lide skarer og nyde nattelivet du er på det rigtige sted. Men nattelivet er ikke så ekstreme som i den nærliggende britiske Malia. Publikum i Stalis er temmelig blandet. Der er også mange ældre mennesker. I Stalis kan du også finde nogle gode luksus hoteller.

Da han blev spurgt, hvorfor stedet har to navne, kan jeg ikke svare på. Grækerne bruge navnet stadig blandede, selv om navnet Stalida bruges mindre og mindre.

Hvis du er først i Stalis vil du blive overvældet af de mange tegn på cafeer og butikker. Hertil kommer, at næsten alle restauranter er en ansat i dørlåse med kun én mission turister. Jeg vil anbefale dig at undgå disse restauranter og barer, de er som regel dyre og dårlige. Udover de græske tavernaer, der er mange britiske restauranter og barer i Stalis.

Overalt på den fine sandstrand kan du leje strandstole og parasoller. Med flere strandbarer du skal betale noget, hvis du bestiller en frokost. Hvem kan lide stranden i centrum for travlt til at flytte til de strande i området.