Neapolis Kreta

Neapolis er en lille by i det centrale østlige Kreta kun 15 km nordvest for Agios Nikolaos, en landsby stort set uberørt af turisme. Turister kommer kun i mindre mængder i løbet af dagsture til Neapolis. De fleste besøge katedralen og en lille zoologisk have, 3 km uden Neapolis.

Mange mennesker forveksler navnet på byen Neapolis (Kreta) med storbyen Napoli (italiensk navn for Napoli) i Italien. Neapolis oversætter simpelthen betyder Nieuwstad (Nea = ny poli = by). Byen er ikke helt specielt, i Grækenland vil du finde dette mindst ti gange.

Store attraktioner er ikke i Neapolis, men hvis du ønsker at forlade turist kyst og ønsker at besøge en ikke turistmæssige sted på Kreta, gå se på Neapolis. Byen er let tilgængeligt med bil og med bus.
Den skelsættende er domkirken og den typiske centrale square (Platia). Der er også en smuk park. I nærheden af ​​Neapolis kan findes i tillæg til den ovennævnte zoo et par klostre. De er placeret et par kilometer uden Neapolis og dårlige offentlige transportforbindelser. Hvis du ikke har en bil, kan du gå til fods i byens centrum fra busstationen (ca. 45 til 75 minutter).

Siden 1868 Neapolis har en biskop, meget usædvanligt for en landsby med kun omkring 7.000 beboere. Så byggede de første i begyndelsen af ​​det 20. århundrede, en stor kirke i midten. Megali Panagia Kirken dominerer landsbyen Neapolis og er absolut værd, både indenfor og udenfor. Åbning af kirke daglige 09: 00-14: 30 am, 16: 00-20: 00 (2017). Rundt om torvet finder du traditionelle caféer (kafenios) og værtshuse. Populære er Oasis Cafe på den centrale plads, 50 meter fra kirken. Det serverer drinks og snacks. En god værtshus i landsbyen, Meltemi. I den lille park ved siden af ​​det centrale torv er nogle store monumenter.

Utroligt, en af ​​paver i den sene middelalder kom fra Kreta og blev født i Neapolis. Men han var ikke paven i Rom, men en af ​​de tidligere anti-paver i Avignon (Frankrig). Det rigtige navn på paven Pietro Philargi (født i 1380, døde i 1410). Han var kun "pave" af 1409 - 1410. Så vidt jeg ved er det den eneste pave fra Grækenland i historien. I dag er der kun omkring 80.000 katolikker i Grækenland, på Kreta er der færre end 4.000.