Heraklion, den største by på Kreta

Heraklion, også skrevet som Iraklio, Heraklion eller Iraklion, er den største by med 170.000 indbyggere på øen Kreta. Heraklion er selv den femte største by i Grækenland. Det er også Kretas hovedstad.

Mange turister finde byen er ikke virkelig attraktiv, men andre som Heraklion. I midten er den gamle bydel med gågade. Resten af ​​byen består af nyere betonbygninger.

Lufthavnen, ca 2 km uden for byen, er den største på Kreta og er let tilgængeligt med bus nummer 1. En enkelt billet koster 1,30 euro (i 2016), vil chaufføren betale lidt mere for billetten. Busserne kører hvert 10. minut i løbet af dagen. De fleste af de turister, der kommer til ferie til Kreta, ankommer til Heraklion lufthavn. Hvis du ønsker at tage en taxa fra lufthavnen, være meget opmærksomme på prisen, som vist på den store bord, ellers risikerer du at blive snydt. Generelt er det som regel billigere at tage en bus til byens centrum og derefter fortsætte med taxi.
Der er to busstationer i Heraklion. Det er ikke altid let at finde den rigtige. Som en tommelfingerregel, busser til de steder, der er placeret på den sydlige bred afgår fra busstationen ved byporten. Alle andre busser, herunder til Chania, Rethymno og Agios Nikolaos afgår fra busstationen til havnen. Fra busstationen kan du lade til Knossos Palads. Desværre bussen fra lufthavnen til busstationen, men bussen stopper omkring 200 meter placeret ved siden af ​​McDonalds for tankstationen.

De største attraktioner er: havnen i Heraklion var engang en af ​​de vigtigste havne i den venetianske periode. Den store monument Koules dominerer havnen. Fra havnen du kommer gennem hovedgaden (gade 25. august) i den forhøjede gamle bydel (gågade).
Vejen ender den 25. august Square Elefteriou Venezilou. I denne firkant er der en venetiansk springvand Morozini. Dette springvand er sandt for den lokale befolkning som centrum af byen. Det er næsten 400 år gammel og omkring 1629 blev bygget af den italienske Fransesco Morosini.
Den berømte kirke Agios Titos er en stor firkant i den gamle bydel. På den samme plads vil du også finde den berømte historiske bibliotek Vikelea Offentlige. Heraklion, yderligere store fæstninger og bevarede dele af bymuren fra det tidspunkt, hvor venetianerne.
Loggia er den vigtigste og smuk bygning i Heraklion fra tidspunktet for venetianerne.
Det stammer fra det 17. århundrede i gågaden af ​​25. august, i dag rådhuset ligger i.

Knossos er stjernen i Heraklion, omkring fem kilometer uden for byen. Den største palads af Minoerne er Samariakløften, den mest besøgte Kreta.
Det arkæologiske museum i Heraklion Kreta er uden tvivl det vigtigste museum!
Det huser mange fund fra den minoiske paladser Knossos, Festos, Malia og Zakros. Den historiske Museum Kreta er fuldstændig det værd. Det er kun et par minutters gang fra centrum. Højdepunkter inkluderer værker af maleren El Greco, oplysninger om Anden Verdenskrig og folkemusik på Kreta.

I det naturhistoriske museum er life-size dinosaurer, et jordskælv simulator og en lille zoo med levende slanger.
Graven af ​​Nikos Kazantzakis, forfatter til "Zorba det græske", ligger på en lille bakke nær den historiske by (op til 15 minutter til fods). Det er simpelt, men indsatsen værd. Fra toppen har du en god udsigt over byen.
Et selskab tilbyder for 15 euro byrundture (pris i 2016). Du kan se de røde busser, der minder bruge de berømte London-busser, med en alle dag billet. Der er to linjer, der normalt udføres hver time.

Hvis du ønsker at gå i bil til Heraklion, så husk at det ikke er let at køre udlændinge. Trafikken er kaotisk, gaderne er smalle og der er mange ensrettede gader.
Parkering: At finde en gratis parkeringsplads i Heraklion tæt på centrum er næsten umuligt. En privat parkeringsplads, du betaler mindst € 10, -. Hvis du ikke ønsker at betale, kan du parkere i en sidegade og gå til byen. Parkering nær havnen eller lufthavnen er næsten umuligt.