Hersonissos natteliv i Kreta

Hersonissos (også kaldet Limenas Chersonisou) ligger omkring 30 km øst for Heraklion og 10 km vest for Malia, på øen Kreta. Det er en af ​​de største feriesteder på Kreta, med en blandet flok. Begge familier med børn som unge rejsende, der er på udkig efter den sprudlende natteliv i Hersonissos værdsætte landsbyen.

 Besøgende kommer hovedsageligt fra Tyskland, Holland, England og andre nordeuropæiske lande. Antallet af hollandske turister er steget særligt kraftigt i det seneste årti. Der er naturligvis tysk og engelsk talt i Hersonissos. Græske turister er sjældne.

De unge mennesker, der ønsker at vælge Kreta på ferie ofte et billigt fly, bog det op et billigt hotel eller lejlighed og ønsker at fejre indtil de tidlige morgentimer. Denne kombination vil automatisk føre til Chersonissos.

Hersonissos er ikke et sted, hvor man kan forvente traditionelle kretensiske kultur og kretensiske atmosfære. Hersonissos er masseturisme, noget du kan forvente i forskellige feriesteder langs Middelhavet. Selvom hovedvejen ikke længere løber gennem Hersonissos langs den nordlige kyst, er der en masse trafik i byen. Er du på udkig efter en rolig ferie, men jeg anbefale dig at vælge en anden destination.

Der er flere gode strande i landsbyen, som er specielt overfyldt om sommeren. På promenaden kan findes på begge sider restauranter, barer, natklubber og turistbutikker. I den lille havn er nogle mindre yachter og fiskerbåde. Parallelt med kysten på omkring 100-200 meter stadig kører den travle gamle vej fra Heraklion til Agios Nikolaos i byen. Også på denne hovedvejen er der mange butikker, caféer og lignende, især for turister.

Mad og værtshuse
Prisniveauet for kretensiske betingelser lidt over gennemsnittet, og kan sammenlignes med prisniveauet i Tyskland. Dette gælder især for de supermarkeder og restauranter. Priserne på hoteller, lejligheder, samt udlejningsbiler er ligesom hele Kreta uden for sæsonen meget bedre. I de værtshuse finder du græske og internationale retter. McDonalds kan ikke gå glip af, hollandsk og belgierne vil finde det hollandske kæde "Friet Van Piet".
De bedste værtshuse i en smuk stemning der findes i gamle Hersonissos, er denne lille landsby ligger 2 km nord for Hersonissos, på skråningen af ​​Mount Charakas. Hvis du ikke har nogen bil, kan du tage en taxa, til fods kan du nå Gamle Hersonissos i en time. Fra den gamle del kan du også nemt gå til Piskopiano og Koutouloufari kendt.

Nattelivet foregår i Hersonissos især ud langs havet: irske pubber, cocktailbarer og mange højt diskoteker. I de fleste diskoteker du betaler ingen entré, men drikkevarer er ikke billigt.

Hver halve time bussen til Heraklion (pris mellem € 3, - og € 4, -), en hyppig busforbindelse til den nærliggende feriested Malia (omkring € 1,70). Omkring en bus i timen kommer til Agios Nikolaos og mindst lige så ofte som en bus til lufthavnen i Heraklion.

Fordi de fleste turister kun til stranden og natteliv kommer til Hersonissos, vil jeg kalde ingen forstyrrelser her. Men udflugter kan findes på denne side.