Astris Thassos er stjernens landsby

Nogle kalder det Astris, andre kalder det Astrida, begge har samme unikke betydning, stjernens landsby.

To landsbyer med lignende navne? To separate steder? Nej, de er de samme. Et smukt område med uspoleret natur med lange, let skrånende strande, klippefyldte skove, olivenlunde og små frugtplantager, græsgange med får og geder, små fiskerhuse, men for det meste åbne vidder, hvor man kan sidde og beundre den smukke udsigt Store stjerner af stjerner i den klare nathimmel.

Et idyllisk, rent middelhavslandskab. Sol, hav og hele året rundt et mildt klima giver en perfekt kombination og giver de bedste vækstbetingelser for oliven. Tidligere kom folk til fods eller på deres æsler på gangstier og ged stier, som blev kun oplyst af stjernerne, for at hente deres oliven. De gav navnet navnet Astris, den stjernehimmelske landsby.

Ved indgangen til landsbyen er en lille pittoresk strand, Psili Ammos. Årsagen til dette navn er tydeligt. En dyb bred bugt med fint hvidt sand, omgivet af bakker, fyrretræer, oliven, figner, som sammen med denne smukke strand danner en naturlig og rolig beliggenhed. Dette anses af mange for at være en af ​​de bedste strande på øen. Stranden har alle faciliteter. Selvfølgelig kan du leje liggestole og paraplyer. Cafeer, barer og tavernaer er åbne hele dagen i hele turistsæsonen.

Hvis du er på udkig efter ensomhed og lidt eventyr, kan jeg anbefale den skjulte perle af Giola, tæt på Astris og kun tilgængelig grov vej. Dette er den smukkeste naturlige swimmingpool, som du kan finde gemt under Thassos klipper.

Det er nu velkendt, at mange gamle ruiner og artefakter er blevet fundet i dette specifikke område, hvilket viser, at dette område har en lang historisk og arkæologisk interesse. Efter år med udgravninger i området er mange gamle ruiner blevet opdaget. Der er mange gamle navne i visse dele af området. De viser, at Astris slette i oldtiden engang var en stor vingård.
Et par kilometer syd for Astris, under Egeerhavet, er ruiner af en gammel by opdaget under de seneste undersøiske udgravninger. Nogle mener endda, at den gamle, tabte by Atlantis kunne være meget god.

Hele området af Astris har mange små strande, nogle veludstyrede, andre upåvirket, nogle strande er: Agios Vasileios, Bambouris, Amdela, Salonikios, Kalami, bare for at nævne nogle få. Også, få kilometer fra Astris og mod klosteret Archangelos vi finde bugterne Thimonia og Livadi, ofte med afsondret strande og fantastiske natur.

En ferie i Astris er en unik oplevelse. Du finder meget gode hotelfaciliteter, værelser og taverner, hvor du absolut skal prøve den friske fisk og skaldyr.