Ferie i Ioannina, hovedstaden i Epirus

Hvis du er på udkig efter en destination i Europa, der stadig er ukendt, men alligevel rig på kulturelle højdepunkter, er den græske by Ioannina det rigtige valg.

Ioannina er hovedstaden i den græske provins Epirus, i det nordvestlige Grækenland. Byen er 480 meter høj på den vestlige kyst af ferskvands søen Pamvotida. Byens centrum består af små gyder og historiske bygninger fra den osmanniske og tyrkiske periode. Især de byer, der ligger ved bredden af ​​søen, gør feriegæster i en orientalsk atmosfære. Ioannina kombinerer tradition med modernitet, så ikke kun kulturelskere, men også shoppere kommer til deres smag.

Promenaden tilbyder muligheder for omfattende og romantiske vandreture, men vandsport er tilgængelig lige ved søen, herunder roing, kajak og vandski. Førsteklasses restauranter, caféer, barer, souvenirbutikker, teatre og natklubber giver masser af sort. Anbefales også sølvsmederne, hvor du helt sikkert kan købe en god souvenir.

Hvis du bruger din ferie i Ioannina, vil du snart komme til den konklusion, at byen huser mange seværdigheder. Den kulturelle højdepunkt i byen, den historiske gamle bydel og centrum, Platia Dimokratias ligger på en halvø, omgivet af murene i citadellet i Froúrion.
Fra den imponerende fæstning, en af ​​de ældste af landet, kan du nyde et fantastisk panorama af byen, søen og det fascinerende bjerglandskab i Pindos-bjergene. Inde i citadellet er der mange museer, hvor man kan lære alt om regionens historie. Derudover daterer den tidligere Aslan Džami-moske tilbage til 1619, som nu huser et nationalt museum med traditionelle kostumer, håndværkssamlinger og historiske dagligdags objekter samt en synagoge. Inden for gåafstand af moskeen er et osmannisk bibliotek. En anden fremhævning er det arkæologiske museum, der viser udstillinger af Dodona Oracle City omkring 21 kilometer sydvest for Ioannina.
Orakelet er en af ​​de ældste i landet. I modsætning til sædvanlige oracle sites er der ingen templet faciliteter.

Omgivet af et smukt grønt landskab ligger Ioannina midt i bjergene i Pindos, et paradis for naturelskere. Ikke at gå glip af er Vikos Aoos National Park mellem Vikos og Aoos kloven. Det robuste og vilde landskab i nationalparken er tæt skovklædt med blade og nåletræer og er præget af den unikke flora og fauna. Vikos slugten er den længste tilgængelige kløft på det græske fastland. Omkring fire kilometer fra byens centrum ligger Perama, en af ​​de største på hele Balkan. Et andet must er Ioannina-øen, det ligger midt i Pamvotida-søen. Det er jo tid til et lille løft, enten i en af ​​de fremragende vistaverner, restauranter eller café.