Ferie i Preveza, Epirus

Byen Preveza i Epirus betragtes som et af de smukkeste steder i Grækenland. Fordi det ligger direkte ved kysten og havet tilbyder meget gode betingelser for sejlads, er det meget populært blandt sejlere. Vandsportentusiaster kan imidlertid ikke nyde dette smukke sted i den sydlige del af Epirus-provinsen under en ferie.

Byen Preveza er den vigtigste by i Preveza-regionen og har omkring 19.000 indbyggere. Udover Preveza omfatter den samme navngivne kommune de landsbyer Zalongo og Louros, som er en del af kommunen. Omkring 29.000 mennesker bor i hele kommunen.

Preveza ligger på et vartegn mellem Ambra-golfen og Det Ioniske Hav. Den sydlige naboby Aktion ligger ca. 7 km væk.
Hvis du ikke ønsker at rejse med båd eller fra nord med bil, kan du tage charterfly til Aktion og derefter rejse til Preveza.

Preveza tilbyder sine gæster indkvartering af forskellige typer, for eksempel hoteller, lejligheder og campingpladser. Selvfølgelig er der også mange restauranter og barer.

Preveza er også kendt for sin middelhavsstil og imponerende arkitektur. Preveza er et perfekt feriemål med sit milde klima og middelhavs livsstil.
Byens arkitektur er ikke kun enestående, men også meget smuk. Ligesom preveza gastronomien, som serverer græske retter samt multikulturelle retter.

Mange små gyder, hvor fortov og gårdhave er kærligt dekoreret med blomsterarrangementer og boligindretninger. Talrige caféer og taverner inviterer beboere og gæster i byens centrum til at slappe af. Mange kirker fra den byzantinske periode er stadig velbevarede. Særligt interessant er den vigtigste kirke i Agios Haralambos. Det er imponerende med sine dyrebare ikoner. Profeten Elijahs kirke og kirken Agios Athanasios inspirerer også besøgende, især med vægmalerierne og det smukke bjergtårn. Vrissoula Bastion, klokketårnet og Agios Andreas fæstning i centrum af byen er også meget interessante. Ud over de majestætiske palæer og venetianske bygninger, haver og blomsterhave kan du beundre byen.

Fantastiske strande og historiske steder.
Ikke kun i selve byen, men også i byområdet kan du beundre en meget rig og frodig plantageverden. Du vil virkelig blive tiltrukket af de magiske strande. Der er flere strande i udkanten af ​​byen og i umiddelbar nærhed, og de er store nok til at føle sig godt tilpas. Særligt populære er strande Monolithi, Alonaki og Pantokratoras. For turister, der foretrækker en særlig luksuriøs middelhavsferie, har Preveza en stor lystbådehavn.

Preveza er historisk også interessant. Historien om byen går endda tilbage til året 1292, da den først blev nævnt i den såkaldte Chronicle of Morea. Det er dog sikkert, at Preveza stadig er ældre. I slutningen opstod Preveza som en efterfølger til den gamle Nikopolis.

Preveza er et fantastisk feriedestination, selv et af de smukkeste steder i Grækenland, opdager det selv og det vil være.