Kallirachi smukke landsby på Thassos

Kallirachi er en smuk landsby i den vestlige del af Thassos, der ligger mellem de mange fyrretræer og olivenlunde i regionen. Kallirachi har bevaret de gamle traditioner og skikke på øen Thassos. Det smukke klima gør dette til en ideel landsby for at tilbringe en behagelig og afslappende ferie.

Søsterbyen ved siden af ​​den smukke kyst, Skala Kallirachi, byder på en lang, uberørt kyst. En række familievirksomheder driver taverner, butikker, hvor du kan købe drikkevarer, snacks og daglige fornødenheder. Solnedgange på Skala Kallirachi vil overraske dig og farverne er forskellige og spektakulære.

Bosættelsen i bjergene blev fordrevet efter at pirater udvist indbyggerne i den oprindelige placering, mange kom til liv. For at fejre denne forfærdelige hændelse blev stedet for den oprindelige virksomhed omdøbt til 'Kakirachi'.

Kallirachi er en landsby med en rig historie. Landsbyen blev endda navngivet i år 902, da pirater fra Tripoli plejede at bruge skovene til at bygge en flåde af skibe, der lancerede deres invasion i Thessaloniki. I 1457 blev Kallirachi besat af osmanniske tyrker, de ødelagde landsbyen og kirken blev helt brændt.

Selv efter sådanne store vanskeligheder i deres historie er lokalbefolkningen kendt for deres varme gæstfrihed og solidaritetsånd indbyrdes.

Indbyggerne arbejder inden for landbrug, fiskeri og turisme. De har også en lang maritime tradition, som har produceret højtuddannede og erfarne søfolk. Om sommeren blev Kallirachi næsten forladt af mændene, der sejlede på deres fiskerbåde ud for Thassos og Kavalas kyst.
I dag kan du gå på tværs af brostensbelagte gader, mange af dem er umulige i bil. Landsbyen har 9 kirker og helligdomme afsat til forskellige hellige. Borgens skytshelgen er den hellige Demetrios, og den 26. oktober løber hele landsbyen ud for at fejre sit navn.

Et besøg værd er landsbyens folklore- og maritime museum, der ligger i en restaureret bygning fra det 19. århundrede i landsbyens centrum.

Under din ferie i Thassos, bør du helt sikkert besøge den unikke bjerglandsby Kallirachi, men også nyde den smukke natur.