Kazaviti Grækenland ferie Thassos

Øen Thassos har mange bjerglandsbyer, fordi folk i gamle dage bygget deres huse højt over bjergene for at se havet i god tid og dermed forhindre piratangreb. Så de fleste landsbyer ligger i bjergene, omgivet af fyrretræer og tilbyder en smuk udsigt over Det Ægæiske Hav.

Besøgende, der absolut ønsker at udforske disse traditionelle og smukke bjerglandsbyer, bør gå til Kazaviti. For at komme der skal man først køre gennem Prinos by og fortsætte den viklede asfalterede vej. går ind i den første landsby Mikro Kazaviti (Little Kazaviti), ved enden af ​​en smal dal, beliggende i bakkerne. Det er den mindste af de to landsbyer, der har fået deres navn fra de latinske ord casa = house og vitus = wine. Landsbyen blev 'vingården' og med god grund.

Maleriske murhuse beliggende på bakkerne, langsomt dukker op gennem den tætte grønne af den frodige vegetation, der skaber de mange træer og buske som cypresser og naturlige mastiske træer. Overalt finder du maleriske og elegante restauranter med alle former for lokale traditionelle delikatesser og moderne indkvartering med høj kvalitet gæstfrihed og alligevel i harmoni med de idylliske omgivelser.

Til fods kan du men den næste landsby, Megalo Kazaviti (Great Kazaviti), fordi afstanden mellem de to landsbyer er kun en halv kilometer. Til venstre finder du en kopi af et gammelt græsk teater, bygget af lokale sten, beliggende i en hul, der kan rumme omkring 300 glædelige tilskuere. I sommermånederne byder byerne på musik, teater og dansarrangementer. Den 10. februar og under erindringen af ​​St. George og også i påsken kan besøgende deltage i en autentisk folkefestival med religiøse festligheder i landsbyens maleriske kapel.

Megalo Kazaviti den anden og større landsby følger den samme arkitektur som sin mindre nabo. På landsbyens torv, som du når mod enden af ​​klatringen, spredes et gammelt flytræ, stort og imponerende, dets grene og dækker hele området og giver køling og beskyttelse, fordi solstrålerne har svært ved at komme igennem dens tykke blade og grene. .

Under dette træ finder du kun to af de mange traditionelle tavernaer i bjerglandsbyerne, hvor lækre kødretter og hjemmelavede opskrifter serveres suppleret med den bedste lokale rødvin, Thassos har at tilbyde.

Disse bjerglandsbyer giver besøgende nem adgang til det naturlige miljø, tæt på skoven omgiver begge landsbyer. Lokale klubber for naturelskere har guidede ture og ture langs de mange stier, der fører til de omkringliggende skove og giver en sikker og informativ måde for hver besøgende at komme i direkte kontakt med den lokale flora og fauna og det uberørte naturmiljø. En ægte glæde for naturelskere, vandrere, men også for den gennemsnitlige turist.

Et besøg på Kazaviti under en ferie på Thassos er som at spise glasur på kagen. Lav en notat af denne destination i din dagbog, for det er virkelig en inspirerende oplevelse.