Ti ting at lave på Rhodos

Rhodos er et af de mest besøgte øer i Grækenland. Det er den største ø af Dodekaneserne, bedst kendt for Colossus of Rhodes. Colossus var en af ​​de syv vidundere i den antikke verden og blev desværre ødelagt under et jordskælv i 226 f.Kr. Colossus of Rhodes er kun kendt fra gamle tekster. Der er ikke fundet noget arkæologisk materiale, der kan forbindes med billedet med sikkerhed.

Rhodos er en ideel sommer destination især på grund af sine smukke strande. Der er dog også mange ting at lave om vinteren. Middelalderbyer, arkæologiske steder og museer passer fint ind i øens lokale gastronomi og natur. For de interesserede i historien er den middelalderlige gamle bydel i Rhodos blevet erklæret Verdensarv.

Ting at se og gøre på Rhodos

Palace of the Grand Master of the Knights, også kendt som Kastello, slottet stammer fra det 14. århundrede og sammen med sine tårne ​​og buer, det er et af de få eksempler på gotisk arkitektur i Grækenland. Slottet huser et interessant museum med genstande fra forskellige historiske perioder.
Rhodos Akropolis. Helligdomme, templer og offentlige bygninger befolket Rhodos Akropolis, et fint eksempel på græsk arkitektur. Blandt de bygninger, der er værd at besøge, er bygningerne i Stoa og det lille teater.
Kalithea Springs, der ligger mellem badebyerne Kalithea og Faliraki, er et spa, der går tilbage til de klassiske tider. Oprindeligt et naturligt spa, nu et monument. Du vil finde en lille strand i et roligt miljø, sand og lavt vand, hvilket gør det populært blandt familier med børn.
Lindos, landsbyen Lindos, er en anden attraktion på øen. Lindos ligger på en stor bugt overfor fiskerbyen Charaki. Et andet kendetegn ved området er Lindos Akropolis med det smukke Athen-tempel.
Agios Pavlos eller St. Pauls Bay. Legenden siger, at Paul kom her i 51 e.Kr. for at prædike kristendommen til lokalbefolkningen. Bugten ligger lige udenfor Lindos og er en af ​​de mest fotograferede af øen. Der er en lille kirke på bakken med en unik udsigt over den nærliggende Akropolis.
Rodini Park. Rodini er kendt som den ældste park i verden og er mindre end 3 kilometer fra Rhodos by. Parken har tæt vegetation, mens floder danner puljer og vandfald. Landskabet er lavet af broer og bænke, hvor du kan sidde og se hjorte, ænder og påfugle.
Anthony Quinn Bay. Denne berømte bugt er omgivet af fyrretræer, der næsten rører ved havet. Smaragdgrønne farvande er hovedattraktion for den smukkeste strand i Rhodos. Anthony Quinn Bay er meget populært blandt unge mennesker, mens familier ofte undgår dette, fordi den klippekyst er lidt risikabelt for børn.
Dalen af ​​Petaloudes. Petaloudes dalen eller sommerfuglens dal er det naturlige habitat for millioner af tigermøller, der har boet i området siden maj. Om sommeren dækker millioner af møller hele træer. Dalen, der er rig på sjælden naturlig skønhed, huser også et lille naturhistorisk museum.
Lokal gastronomi. Rhodos har en lang tradition i håndlavet pasta på grund af den italienske tilstedeværelse og indflydelse i Dodekaneserne. Pitaroudia er en traditionel skål lavet af tomater, kikærter eller hakket kød. Dolmadakia er fyldt vinblader lavet med linser og ris. Andre lokale retter er grillet fisk og lam. Soupioryzo er en slags risotto, kogt i blæksprutte blæk, og rouzetia er små røde sandfisk, der er stegt, med en populær hvidløgsdybde kaldet skordalia.
Museer og steder af interesse. Rhodos er hjemsted for en række interessante museer. Det arkæologiske museum fokuserer på objekter fra hellenistiske tider. Det kommunale galleri Rhodos, huser en unik samling af malerier. Andre museer er: det jødiske museum, museum for moderne kunst og bi museum. For små børn, tag dig tid til at besøge legetøjsmuseet i Archipoli samt Rhodos akvarium.