Armenistis lille bosættelse på Ikaria

Armenistis er en lille bosætning ved havet i den nordlige del af Ikaria vest for Evdilos og lige forbi Gialiskari. Det tilhører præfekturet Raches og har omkring 70 permanente indbyggere, et tal der stiger betydeligt om sommeren. Armenistis er en lille fiskerby med en malerisk havn og de smukkeste strande på øen Ikaria. I de senere år er det blevet et vigtigt turistcenter for øen, samtidig med at man opretholder en afslappet og traditionel atmosfære.

I nærheden af ​​Armenistis finder du nogle af de tætteste fyrreskove i Ikaria og en overflod af vandfunktioner som floder og vandløb. Armenistis er også et udgangspunkt for lokale vandreture og vandreture. Desuden har området nogle af de bedste strande på øen. De store strande Gialiskari, Messakti og Livadi har fint sand og er omgivet af fyrretræer, der strækker sig til havet og næsten til Armenistis.

De mange turistfaciliteter og nem og hurtig adgang via havnen i Evdilos gør Armenistis til den ideelle base for udflugter vest for Ikaria. Den mest maleriske del af bosættelsen er havnen med sin brygge og de mange net, klar til næste fangst af fiskerne.

Havneområdet med forskellige maritime og turistaktiviteter og fiskerimuligheder, en lille sandstrand og en havnefront omgivet af små butikker, barer, caféer og restauranter i træk, her feriegæster bruger meget af deres fritid.