Samaria slugten et must på Kreta

Samaria-slugten er en af ​​de længste kløfter i Europa. Kløften blev dannet af en lille flod, der flød mellem de hvide bjerge (Lefka Ori) og Mt Volakias. Nogle siger, at afstanden er 18 km lang, men denne afstand refererer til afstanden mellem afviklingen af ​​Omalos på den nordlige side af plateauet og landsbyen Agia Roumeli. Faktisk er forskellen 16 km lang, startende i en højde af 1.250 meter ved den nordlige indgang og at ende på bredden af ​​den libyske Hav i Agia Roumeli.

Turen gennem Samaria Nationalpark er 13 km lang, men fra afgangen af ​​slugten du har tre km gåtur til Agia Roumeli, så du afskedige i alt 16 km. Den mest berømte del af spalten, er kendt som jernport, hvor bredden (eller forsnævring) af spalten udgør kun fire meter og nåede en højde på over 300 meter.

Kløften blev udnævnt i 1962 til National Park, fordi det betragtes som et tilflugtssted for den sjældne Kri-Kri (kretensiske vilde ged), hvor befolkningen er stort set begrænset til Samaria park og en ø lige foran Agia Marina kyst. Der er også mange andre arter af blomster og fugle i Samaria kløften.

Landsbyen Samaria ligger direkte i slugten. Det blev til sidst forladt af de sidste tilbageværende indbyggere i 1962 for at gøre plads til parken. Landsbyen og kløften er opkaldt efter landsbyens gamle kirke: "ossia maría".

Faktisk er en tur gennem Samaria-slugten et must for hver besøgende på den græske ø Kreta. Turen går 4-7 timer og kan være trættende, især i sommermånederne. Der er dog også en nem tur, som kan rejses i modsat retning fra Agia Roumeli (1 time).

Parken er overvåget af skovbrugsministeriet, der er normalt åbent fra begyndelsen af ​​maj til slutningen af ​​oktober. Om vinteren gør høje vandniveauer og endog sneen kløften farlig og umulig. Det kan også lukkes på regnfulde dage i for- og sene sommersæsonen, fordi passagen er så for farlig på grund af faldende klipper.

Gabet er kun åbent om dagen. Vagterne vil sikre, at alle er ude for mørke. Derfor bliver du også bedt om at returnere din billet ved afgangen, så du kan kontrollere om der stadig er besøgende tilbage.

Problemet i Samariakløften er slukket skarer af besøgende i højsæsonen, ofte hullet til 4000 besøgende dagligt. Et tip: Start gåturen ved solopgang, før trænerne ankommer, det giver dig en smule start. Det er muligt at finde god og billig indkvartering i Omalos, hvorfra du kan starte tidligt næste morgen. De første turistbusser ankommer omkring kl. 7.30. Fra da af er der en uafbrudt strøm af busser indtil kl. 11.00.

Du kan også starte din tur, selv efter 12 timer, da de fleste af dem allerede er startet. Men så skal du nok overnatte i Agia Roumeli, fordi den sidste båd allerede har forladt, når du ankommer til landsbyen. Samaria Gorge åbner normalt hvert år den 1. maj og lukker i slutningen af ​​oktober. Det afhænger dog lidt af vejret.