Sitia en juvel på Kreta

Ca. halvfjerds kilometer fra Agios Nikólaos ligger den mest østlige "by" på Kreta: landbrugsmetropolen Sitia (Σητεία) med omkring 8.000 indbyggere. Via en high street går den naturskønne drev fra Agios Nikolaos gennem foden af ​​Órno-bjergene til Sitía, som som en lille grøn oase midt i en skaldet, endog vild "moonscape".

Men selv den østlige del af Kreta er i stigende grad erobret af turisme, og især på sandstranden øst for byen er en reel byggebom blevet brudt ud. Ikke altid rart ....

Sitía er et ideelt udgangspunkt for udflugter til den smukke øst for øen, for eksempel til Palm Beach i Vai eller til Paleokastro, Zákros eller Kato Zákros.

Byen er forsyningssentret for landdistrikterne baglandet og landbruget dominerer som i den sydlige "tvillingby" i Ierápetra. Billedet er bestemt af frugt og grøntsager, olivenlunde og vinmarker. Turismen er stadig på andenpladsen.

Selvom Sitía ikke synes at have en særlig atmosfære ved første øjekast, men snarere en typisk græsk, travl, høj by, har den geografiske beliggenhed sin charme. På forskellige terrasser ligner et teaterfase spredes bosættelsen omkring havnen.

Man taler også om den "hvide" by, fordi den fra en afstand præsenterer sig malerisk, bare frisk hvidkalket. Når du klatre smalle trapper i den gamle bydel og går gennem de smalle gader, kan du af og til nyde en smuk udsigt over den gamle Sitía og havnen.

I øverste del bevarer Sitía sin landsbykarakter, hvilket er bemærkelsesværdigt, da stedet er blevet en "by" næsten natten over.

Regionen er kendt for sin fremragende olivenolie, men også på grund af vinen, for eksempel den lokale rødvin sort "Agrilos". Du kan smage den lækre vin under den årlige vinfestival i august og opleve de meget vokale og dansekrævende indbyggere i topform.

I sydøst og øst for byen ligger en ny og lovende industrisektor: vindmølleparker. Mange veje bliver også renoveret og nogle byggeprojekter udvikles. På trods af det stigende antal besøgende har Sitía alligevel bevaret sin karakter og har som et vigtigt landbrugscenter næppe gjort indrømmelser til turismen.