Potamia typisk gæstfrihed på Thassos

Landsbyen Potamia er beliggende ved foden af ​​det højeste og mest majestætiske bjerg på Thassos, Ipsarion (1.204 m). Landsbyen skylder sit navn på den overflod af vand, der kommer ned fra bjerget, især om vinteren og foråret.

Denne nordlige del af øen Thassos modtager mere end to gange regnen i forhold til de sydlige dele af øen. De små floder og vandløb dannet af overskydende grundvand gav navnet til landsbyen Potamia, "floder".

De mennesker, der bor her, er meget varme og venlige, og de har en ekstraordinær passion for deres landsby og for det omgivende naturlige miljø. De 1200 indbyggere bor i et smukt miljø med en naturligt frodig vegetation, de har en smuk udsigt over bjerget, der giver et naturligt hus til landsbyen. Miljøet dannes af mange kilder og flyder krystalklart vand. Dette giver mulighed for små vandløb mellem de mange bjergstier, der er ideelle til klatring og vandreture.

Der er en smuk udsigt fra alle dele af landsbyen, på trods af at selve landsbyen er bygget i de skovklædte områder af bjergets nedre skråninger. Kun 3 km øst for landsbyen er badebyen Skala Potamia, med den smukke Golden Coast-strand, som tiltrækker mange besøgende hver sommer. I dag arbejder mange af beboerne i turistbranchen og udvikler unikke færdigheder, der kræver interaktion med turister, hvilket betyder, at der er mere rigdom i landsbyen end i tidligere år, men det betyder ikke, at de har glemt deres traditionelle erhverv og færdigheder, såsom fiskeri, dyrkning af oliventræer, landbrug og pleje af deres jord og dyr generelt.

Det er værd at besøge kirken Saint Demetrius. Det blev bygget i 1845. Den berømte billedhugger Polygnotos Vagis, der emigreret til Amerika og fik berømmelse og derefter forlod en stor del af sit arbejde på landsbyen, er et af de mest berømte folk i landsbyen.

Indbyggerne i Potamia er stadig præget af deres unikke accent, deres ærlighed og de vittigheder, de konstant gør mod hinanden, så man er tilbøjelig til at grine med dem og tilgive dem, når de siger noget uhøfligt. Karneval er kulminationen af ​​livet i landsbyen. Det er et klimaks på søndagen før den smukke mandag, dagen før lånet begynder.

Hvis du er Thassos, bør du ikke gå glip af et besøg i denne smukke landsby. Nyd typisk gæstfrihed fra alle i landsbyen, prøv den lokale tsipouro, som ligner ouzo, men for det meste det smager mere magtfulde. Tsipouro er lavet af de druer, som indbyggerne er vokset og destilleret i landsbyen.