Ithaka græsk ø ideel til vandreture

Ithaka
Ithaka er en lille græsk ø og er kun 3 km væk fra mange store ø Kefalonia. Det er sådan en stor 100km2 og har omkring 5.000 indbyggere. Øen blev stærkt beskadiget i 1953 under et jordskælv . Mange beboere var at miste alt og besluttede at emigrere .
Ithaca er kendt for legenden om Odysseus ( Homer ), der efter 10 år endelig vidste, at hans hjemby for at finde og dræbe alle mænd klædt som en tigger , der havde delt . Sengen med sin kone Det er ikke klart, hvorvidt øen Ithaka faktisk beskrevet af Homer . Øen Ithaca er forholdsvis grøn. Der er mange fyrretræer , oliventræer, cypresser og vinmarker. Turist Ithaka er ikke meget udviklet . Øen er ideel til vandreture . Der er interessante arkæologiske steder og museer. Nogle landsbyer på øen er under konservering , så det er typisk græsk karakter bevares. Værd at se omfatte den maleriske fiskerlandsby Frikes og Kioni landsby. Dette fortsatte i 1953 , husene er fremherskende under jordskælvet .
Det højeste bjerg i Ithaca er den 800 meter høje Nirito . Den vigtigste by er Vathy Ithaca, hvor du vil finde de fleste hoteller og restauranter , men også i mindre byer som vandrere tilstrækkeligt enkle værelser og restauranter.
Desuden Ithaka har ingen lufthavn , kan du nå øen med færge dagligt fra fastlandet ( Patras på Peloponnes og Astrakos ) . I sommersæsonen er der daglige færger til den nærliggende ø Kefalonia og øen Lefkada.