Fira hovedstad Santorini

Fira er hovedstaden i Santorini siden de tidlige år af det 19. århundrede, hvor hovedstaden på øen blev flyttet fra Pyrgos til Fira. Det blev bygget på kanten af ​​calderaen (krater), 260 meter over havets overflade, fra hvor du kan nyde en fantastisk udsigt over det sunkne vulkan og de modsatte øer (Thirassia, Palea og Nea Kameni).
De fleste besøgende ankommer med krydstogtskibe foretrækker at nyde udsigten over Caldera, når de 525 trin til fods, på æsel eller tage svævebanen fra den gamle havn i Santorini.

I dag Fira er det vigtigste kulturelle og kommercielle centrum af Santorini med mange butikker, guldsmede, restauranter og taverner, barer, caféer og natklubber, hoteller og studier. Landsbyen er meget malerisk med hvidkalkede huse og smalle gader, blå kuplede kirker, smalle sten trapper og imponerende venetianske palæer stammer fra det 19. århundrede. Fra et kulturelt punkt i Fira har en vigtig arkæologisk museum, med mange rester af Akrotiri minoiske byen, Forhistorisk museum og Megaron Gyzi museum med billeder af hovedstaden før og efter det forfærdelige jordskælv på Santorini i år 1956 er i centrum talrige kirker og klostre, en ortodoks katedral og en katolsk kirke.
Fira (også kendt som Thira) er helt sikkert den livligste og mest folkerige by på øen og specielt i august, de smalle gader i centrum, og de små klubber fulde. Men det holder presset besøgende at beundre Caldera fra en af ​​de afslappende terrasser og balkoner på kanten af ​​klinten.
Fira er omkring 5 km fra Santorini internationale lufthavn og 8 km fra den vigtigste havn (Athinios).

Firostefani er en lille landsby, der for nylig fusionerede med hovedstaden, er det placeret kun 1 km nord for Fira. Firostefani er berømt for sine smukke udsigt over Caldera ved solnedgang og til restauranter og værtshuse. Disse byer er meget populære, derfor giver de fleste besøgende foretrækker at søge indkvartering i centrum af Santorini i byen eller de omkringliggende landsbyer.

I intet andet sted, grækerne er så stolt som Fira. Den betagende udsigt fra byen er imponerende. Nogle siger, at udsigten fra kraterranden af ​​vulkanen byggede den smukkeste by i verden. På toppen af ​​kraterkanten er centrum af Fira, her er de dyre butikker, eksklusive restauranter og luksuriøse hoteller. Prisniveauet er sandsynligvis den højeste i Grækenland. Til en middag måltid bør du nemt € 50, - opladet, kan en elegant værelse med en havudsigt nemt koste € 500, - og på et af de mange guldsmede kan du stadig købe en ring fra € 5000, -. En sti løber fra kraterranden til den lille havn omkring 200 meter under. Hvis det er for svært for dig, kan du bruge et kabel bil eller på et muldyr ned. Det er blevet så populært, at der anvendes mere end 100 muldyr. Du kan også gå stien langs kraterranden. De smalle og romantiske gader i den gamle bydel i Fira er domineret af turisme. Jo længere du er væk fra krateret, jo billigere bliver det. Efter ca 200 meter, du forlader den bilfri by, du kommer til hovedgaden og Fira centrale torv. Her er snackbarer, mini supermarkeder, rejsebureauer, internetcaféer og busstation. Bag de simple gæstehuse og butikker for middelklasse turister. Fira må have set det, det er nok det mest interessante by i Kykladerne. Opholdet i Fira er ikke billigt, derfor bør du tage en dagstur fra en anden placering på Santorini.
Busstationen Fira er den centrale busstation på øen.