Kerkyra hovedstaden på øen Korfu

Det gamle centrum af hovedstaden på øen Korfu, Kerkyra også kaldet Korfu by, er en af ​​de smukkeste byer i Grækenland. Det ligger i midten af ​​østkysten, mod fastlandet og sneklædte bjerge i vinteren. Kysten strækker sig mange kilometer langs havet, nord til den nye færgeterminal og syd selv til halvøen Analipsi. Fra Kanoni se direkte på lufthavnen i Santorini fod du kan nå fra terminalen i cirka 10 minutter uden den gamle by.

Den gamle del af Kerkyra med sine smalle gader og monumenter i otte århundreder mellem den nye fæstning og den gamle fæstning, som begge blev bygget af venetianerne i løbet af deres 500-års regeringstid af de Ioniske Øer. For den gamle fæstning, ligger den aflange Esplanade, den største plads i byen. I syd, det ligner en park, i nord er det desværre bliver brugt som en parkeringsplads. På nordsiden, deltog de britiske centralbankcheferne fra de 1815-1863 i det gamle palads, som du stadig kan besøge, og også den eneste græske museum er hjemsted for asiatisk kunst. De bedste cafeer og konditorier i byen har også etableret sig på pladsen. I aften kommer her for at se og blive set, for en koks løn her nogle gange € 3.50. I den sydvestlige del af Esplanade, er den gamle bydel Cambiello. I sine fem-etagers bygninger fra den venetianske periode er stadig mange mennesker bor. I Cambiello afhænger i meget vasketøj til tørre over gaden, atmosfæren minder om Venedig eller Napoli.

De to vigtigste akser i Kerkyra er: Odos Voulgareos, der løber gennem salen, forbi den gamle bydel og det ugentlige marked, til Platia San Rocco centrale busstation for bybusser. Der afgår fra her til Kanoni og hoteller beliggende i Kontokali, Gouvia, Dafnila og Dassia. Den anden akse er den Odos N. Theotoki, som er forbeholdt fodgængere.
Om dagen er det den vigtigste boulevard af Korfu by. Gennem mange butikker, stien fører til den gamle havn under den mægtige fæstning. Den bedste del af den nye by, vil du opdage ved at følge fra den sydlige ende af Esplanade, kajen. Du passerer den attraktive arkæologiske museum og Lido Mon Repos og til sidst du kommer Paleopolis, midten af ​​det 7. c. BC. bosættelser etableret Old Town Kérkira. Modsat er en middelalderlig kirke ruiner, indgangen til den vilde park af slottet Mon Repos med to tempel ruiner og slottet, hvor prins Philip blev født den 10 Jun 1921. Du kan endda svømme i en lille, helt lukket bugt af træer.