Dafnes traditionel vin landsby på Kreta

Dafnes ligger 18 km fra Heraklion syd for hovedvejen, centralt beliggende i Heraklion regionen. Dafnes er en traditionel vin landsby, men også en stolt kretensisk landsby, som er omgivet af andre landsbyer såsom Venerato, Avgeniki, Kerasia og Siva. Landsbyen ligger på en højderyg med udsigt over foden af ​​Psiloritis bjergene, omgivet af blide dale.

Dafnes er en landbrugs center, som er travlt producerer sultanas, druer, vin, spiritus, grøntsager og olivenolie. Landsbyens navn er afledt af det ord, der betyder Daphni laurbærblade, et træ, der voksede i kapellet i landsbyen. Landsbyen Dafnes er placeret lige over den nationale vej med adgang til Heraklion og blomstrende landbrug dal Messara. Landsbyen er også i mange år handelsruter af øen. Siden det 13. århundrede er kendt for sine Dafnes dafniano vin.

Village livet foregår ofte i kafenion, hvor der er masser af dem. Den centrale plads er skyggen af ​​smukke store eukalyptustræer og omgivet af cafeer og kafenions. På pladsen finder du kirken Agia Zoni Agios Nikolaos, en smuk grov stenkirke fra 1685.

Som et center for vindyrkning, området har flere vingårde, herunder Douloufakis og Vergitsis. Hvert år afholdes en vin festival i Dafnes og hele regionen. Det er normalt afholdes i juni eller juli, kan du nyde kretensiske musik, dans og drikke vin. I nærheden ligger vinmarkerne i Peza og Archanes.

Dafnes er en dejlig landsby på Kreta, hvis du vil noget andet end sol, hav og sand.