Sami ældste by på Kefalonia

Sami er den ældste by på Kefalonia, grundlagt 187 v. Chr. Det blev ødelagt i krigene mellem grækerne og romerne. Efter jordskælvet i 1953 blev Sami genopbygget med donationer fra tidligere øboere og britiske. Sami er en smuk havneby omgivet af fiskerbåde. Sami har færgeforbindelse til Italien, den nærliggende ø Ithaca til Astakos Aitoloakarnania (det græske fastland) og naturligvis til Patras på Peloponnes.

Sami er også kendt for optagelserne af filmen Kaptajn Corellis Mandolin (2001), blandt andre, med Nicolas Cage og Penélope Cruz i spidsen. Et par taverner blev opkaldt efter filmen.
Havnen er et dejligt sted at besøge, selvfølgelig kan du slentre langs promenaden, men der er også mange restauranter, caféer og butikker.

Ud over de historiske steder, som du kan besøge i nærområdet, Sami også stadig har en strand. På stedet du kan svømme, dykke, sejle og vandski. Da Sami stranden ikke er så kendt som de andre strande i området, der er ikke mange turister, og du kan virkelig slappe af, mens du solbader.

Sami finder du mange gode hoteller med pools, wellness-programmer, legeplads og restaurant. Desuden er forskellige arrangementer arrangeret af hotellet, hvor du kan ofte gratis at deltage som gæst på hotellet.

Smukke Sami strand, de gamle bygninger og monumenter og de mange rekreative muligheder, Sami gøre en god feriemål for hele familien.