Toroni Halkidiki i Sithonia

Toroni er en lille turistby i den sydlige del af Sithonia, den anden halvø Chalkidiki.

Toroni har en af ​​de længste strande i Sithonia (2,5 km af rent guld stranden) og spektakulære solnedgange fra ruinerne af fæstningen lecythus. Toroni strækker sig langs stranden og byder på mange hoteller, lejligheder og værelser. En stor del af indkvartering og restauranter ligger i nærheden af ​​stranden eller på den modsatte gade.

History of Toroni.
Toroni har sandsynligvis den rigeste historie bygderne Sithonia. Noter består af det 8. århundrede f.Kr.. Derefter arbejdede Toroni (kaldet Torone) sammen med perserne mod grækerne. Som en indflydelsesrig byen havde 30 mindre byer under sit herredømme. Byen blev bygget på bakken mellem de moderne landsbyer Toroni og Porto Koufo. Hundreder af år Torone var en alliance med Athen og kom under deres styre. I det 5. århundrede f.Kr.. er kendt om beboerne og deres rigdom. Den årlige afgift til Athen udgjorde 500 talenter, Torone udbetales hvert år 12 talenter. Det var længe nok til at give et år et krigsskib med 200 mand. Torone var klart en velhavende by med deres egne penge.
I det 4. århundrede f.Kr.. Torone blev overdraget til makedonerne under regeringstid af Philip II. Toroni og forblev beboet indtil det 17. århundrede. AD.
Det blev derefter forladt og indbyggerne flyttede lidt nord til sin nuværende moderne Toroni.
I 1903 de gamle mure og bygninger blev ødelagt og desværre de historiske sten blev brugt til forskellige veje.

Resterne af den antikke Torone er kun ruiner. Akropolis ligger på bakken syd for Toroni i retning af Porto Koufo. Spredte kampesten og potteskår er tegn på tidligere befæstninger. Ned ad bakken på en lille halvø, vil du finde ruinerne af fæstningen lecythus. Disse ruiner er karakteristiske for den moderne havn Toroni. Andre dele af den gamle by, såsom Agora, er nedsænket i havnen omkring 35 meter offshore.
Tag din snorkel gear, og gå på udkig efter tegn på antikke civilisation.

Hvad kan du gøre i Toroni?
Der er mange smukke strande i området, nord for Toroni er den smukke og ofte øde strand Tristinika. Du kan nemt gå til Porto Koufo. Hvis du føler dig fit, er der nogle dejlige ture til den sydlige spids af Sithonia. . Der vil du finde en række mindre strande, der er endda helt isolerede i højsæsonen. Kig rundt de gamle ruiner og nyde udsigten omkring fæstningen.
Tag en sejltur rundt i bugten Toroni, hvor du kan nyde svømning, snorkling og dykning, et beskyttet naturområde omkring øen Kelyfos.

Sithonia er altid sjovt at besøge, i slutningen af ​​maj, juni og september jeg foretrækker. Vejret er rart og varmt, er strandene øde og tilbudspriserne er lavere.