Ouranoupolis landsby på halvøen Athos

Den lille landsby Ouranoupolis ligger på den nordlige side af Athos-halvøen. Ouranoupolis er en populær destination for dem, der beslutter at bestille bådtur til Athos-bjerget.

Efter turen ikke går ubemærket hen til den vestlige side af Athos-halvøen, hvor mange kloster, vil båden tage dig til Ouranoupolis for et stop på omkring to timer. Desværre, to timer er ikke nok til at give retfærdighed til denne perle i Chalkidiki. Bygget på kanten af ​​den monastiske republik Athos. Du kan ikke, fordi det er enden af ​​vejen.

Ouranoupolis har formået at undslippe masseturismen. Det 14. århundrede tårn dominerer havnen er der mange gode fotomuligheder i Ouranoupolis. Tårnet var en del af en vigtig kloster i området og blev brugt som beskyttelse mod piratangreb. De lokale hit i øvrigt i det 20. århundrede isoleret, var der ingen veje, alt sammen på grund af en gammel lov, som forbød at bygge veje til Mount Athos. De eneste transportmiddel var til søs. Indbyggerne i Ouranoupolis denne isolation sluttede i 1959, da hun gravede i hænderne på en vej med skovlen i ca. 9 km.

Hvad kan du gøre i Ouranoupolis?
Ved den tid, du ankommer med båd vil du først ønsker at spise noget. Den har nået de mange restauranter langs stranden, hvis du harbor der vil helt sikkert skille sig ud. Det er en fiskerby, så hvad kan du spiser bedre end frisk fisk, blæksprutter, blæksprutte, og muslinger. Priserne er rimelige. Prøv produceret på Athos vin, især den berømte Tsantali.

Den gamle bydel er meget attraktiv. Du kan vandre gennem labyrinten af ​​gyder og gader med mange butikker og gå på jagt efter smykker, tøj, souvenirs, kunstnere forsøger at sælge deres arbejde.

Hvis tiden tillader det, kan du også tage en dukkert i en af ​​de lokale strande, hvis du beslutter at blive længere i Ouranoupolis bør du helt sikkert tage en båd til en af ​​de fem ubeboede øer, der ligger Ouranoupolis. De smukke skove i regionen, er et godt sted for gående og cyklende. Se Chalkidiki guider for en række cykelture Ouranoupolis.