Lakki landsby i hvide bjerge i Kreta

Lakki er en lille landsby i White Mountains (Lefka Ori) i det vestlige Kreta. Landsbyen ligger på vejen fra Chania til Omalos plateau og indgangen til den berømte Samaria Gorge.

Mange turister kører gennem Lakki men i stigende grad gøre et stop og nyde den smukke udsigt over dale og bjerge og drikker en kop kaffe i en lokal bar. Som en kilometer til Lakki man har den bedste udsigt over landsbyen. Du stopper på vejen fra Chania til Omalos med et stort monument, den modstandsmand Michalis Gianaris (19. århundrede kamp for uafhængighed af Kreta af tyrkerne) hædersbevisninger. Herfra har du en vidunderlig udsigt over Lakki landsbyen og de omkringliggende bjerge.

En kilometer længere, vejen går gennem den lille landsby. Pladsen med masser af parkering er i en skarp drejning til højre. På det centrale torv i Lakki vil du finde flere værtshuse og caféer. Traditionelle restauranter er rimeligt prissat.

Den lille landsby Lakki kan du lave rigtig gode billeder af toppene af De Hvide Bjerge. Når tidligt i turistsæsonen, i april eller maj, kan du se toppene af De Hvide Bjerge af sne. er på Kreta. Hvis du kan lide Lakki og vil gerne gå i området jeg anbefale du lejer et værelse i landsbyen. Enkle, billige værelser er tilgængelige i tavern og pension Nikolas i ovenstående firkant.

Lakki var engang en stor landsby med et par tusinde indbyggere. Som i næsten alle de mindre turistede områder i Kreta, de fleste indbyggere forlod og måske til tider migreret. Der var næsten ingen arbejde, og landbrug er tung og ikke meget indbringende i bjergene. I dag lever stadig omkring 200 til 300 personer i Lakki, mange ældre og meget venlige.

Lakki er kendt som et sted, hvor de gav stor modstandsdygtighed over for forskellige besættelsesstyrker mod tyrkerne og tyskerne under Anden Verdenskrig.

Lakki ligger blot 500 meter over havet, i vinteren sner tider (sjældne). Om sommeren bjerget ved klimaet lidt køligere end på kysten. I White Mountains regner oftere, men det er normalt tørt om sommeren.

Fra byen Chania på Kretas nordkyst er omkring 25 km til Omalos og indgangen til Samaria kløften der er 10 til 15 km. Du kan også nå Lakki bus. Alle busser til at holde Samariakløften i landsbyen. I sommeren er det et par om dagen, de fleste er dog tidligt om morgenen. Hvis du har tid, hvorfor så ikke betale et besøg i den botaniske have i Kreta, kun få kilometer fra Lakki, en af ​​de smukkeste botaniske haver, jeg nogensinde har besøgt.