Sivas traditionelle landsby på Kreta

Landsbyen Sivas ligger 62 km fra Heraklion på den græske ø Kreta på de vestlige skråninger af Asterousia-bjergene.

1000 års historie kommer til liv for alle besøgende, der får mulighed for at beundre monumenterne og de gamle huse, der er blevet perfekt bevaret gennem århundrederne. Ved Kulturministeriet er dette sted blevet erklæret et kulturelt beskyttet boligområde.

De ca. 600 indbyggere, mange af dem fra andre lande, er stolte af deres landsby. De er forpligtet til at beskytte deres skønhed og traditionelle karakter.

Der er mange forslag til oprindelsen af ​​navnet Siva. Nogle siger, at den har at gøre med Shiva, Indiens gud, eller Siwa, den berømte oase i Egypten, hvor templet Amon Zeus blev bygget og nogensinde besøgt af Alexander den Store. Det latinske ord Silva betyder skov og Asterousia bjergene, var ikke langsigtet dækket af tætte skove. Men mere sandsynligt kommer ordet fra arabisk. I nærheden af ​​landsbyen udgravede arkæologer rundt om gravgrave fra præ-paladsperioden. I 1958 blev en komplet samling af tidlige hellenistiske mønter udgravet. Imidlertid blev de fleste af dem stjålet af røvere, og der blev fundet kun 36 mønter, som du i øjeblikket kan se i det arkæologiske museum i Heraklion.

Sivas er fødestedet til forskellige historiske figurer, som spillede vigtige roller i øens historie: Ai Kir-Giannis og Xenos, Ioannis Skoutis (Stefanakis) og forfatteren Themos Kornaros.

Landsbylivet ligger omkring hovedtorvet omgivet af mange restauranter, caféer og butikker. Nyd din kaffe og besøg kirken Agios Ioannis.
Traditionelt kretensisk køkken serveres i tavernaerne.

 I løbet af de sidste ti dage i august er forskellige kulturelle arrangementer organiseret. Fra Heraklion er der regelmæssig busforbindelse til Sivas.
Sivas er også den ideelle base for udflugter i det sydlige Kreta. Det er tæt på de arkæologiske steder som Gortys og Phaistos og strande Matala, Komos og Kalamaki.

Indkvartering i Sivas er begrænset. Inden for gåafstand (700 meter) i den autentiske landsby finder du Sivas Hill Bungalows, hvor du kan hvile helt og nyde den græske gæstfrihed.