Stavros strand nær Chania Kreta

Stavros strand ligger omkring 15 km øst for Chania på Akrotiri halvøen. Du kan nå stranden med bil eller med bus fra busstationen (KTEL) i det centrale Chania.

I 1964 ankom Anthony Quinn i Stavros sammen med den Oscar nominerede film Zorbas de Grieks, som blev optaget her. I dag minder Stavros intet om den fredelige fiskerby, der er omtalt i filmen, undtagen en stenet bakke på stranden, der forblev intakt.

Hvis du følger stien, der fører til toppen af ​​bakken, kommer du til landsbyens hul og nyder spektakulær panoramaudsigt.

Stavros har to sandstrande, der er udstyret med paraplyer og liggestole. Langs kysten er der mange traditionelle tavernaer og caféer samt mange små feriehuse, hvor man kan overnatte.
Begge strande har klare turkise farvande. Den østlige strand er ideel til børn, vandet er lavt og godt beskyttet mod dårligt vejr. Den vestlige strand er meget roligere og ideel til en blæsende dag. Før du vender tilbage til din lejlighed, hotel eller gæstehus, tag en tur rundt om de små bakker, der adskiller de to strande. Sikkert vil du opdage resterne af et stenbrud, hvorfra venetianerne vandt kalksten, som blev brugt i byens mure.