Aigio stykke paradis på Peloponnes nordkyst

Aigio er bygget amfiteater på en bakke på 60 meter med udsigt over bugten Korinth og er den næststørste by i Achaia og sæde for kommunen Aigialeia. Beliggende på Peloponnes nordkyst var Aigio engang midtpunktet for den rige eksport af rosiner fra Grækenland. Aigio byder på historie, seværdigheder og lækkert køkken.

Historie Aigio.
Aigio ligger i den smukkeste del af den korintiske Golf. Aigio har en rig historie, blev først nævnt af Homer, der udtalte, at dette var det punkt, hvor den Achaeanske flåde samlede for deres rejse til Troy. Den nærliggende gamle by Helike blev ødelagt i 373 f.Kr. af et massivt jordskælv og tsunami. I dag kan du finde udgravninger, der har givet vigtige oplysninger om, hvordan folk plejede at bo i denne region. Efter den fjerde korstog området blev erobret af frankerne der fundet Fyrstendømmet Achaia, en af ​​de tre vigtigste vasaller det latinske imperium. Peloponneserne indeholder stadig mange slotte, der er tavse rester og vidner af denne periode. Den tyske arkæolog Heinrich Schliemann rejste gennem Aigio til Troy, hvor han ville opdage kong Priams skat. I 1821 fandt en af ​​de første møder i Filiki Eteria (den græske hemmelige organisation, hvis formål var at vælte osmanniske styre) sted i et hus i Aigio. Mange mener, at Aigio sammen med Kalamata var den første græske by, der blev befriet fra osmannisk styre.

I det 19. århundrede var Aigio kendt for rosinerne, Vostizza bærene.
Det middelalderlige navn Aigio, Vostitsa, kan komme fra det slaviske ord Vosta-Vostan, hvilket betyder 'byens haver'. På kysten finder du mange gamle varehuse, som nu bruges som en lille luksus café eller restaurant, det perfekte sted at tilbringe aftenen.

Aigio er et lille stykke paradis, hvor livet langt fra den globaliserede industrielle verden stadig er komfortabel og original. Det er et lille sted, hvor folk har været menneske, selv under krisen.

Byen Aigio er opdelt i den nederste by, midtby og øvre by med det historiske centrum. Et særligt kendetegn ved byen Aigio er det grønne centrale torv med det neo-gotiske tårn (1900). Aigio du vil se mange interessante bygninger bevaret, såsom den neoklassiske Panagiotopoulos Mansion (1857-1860) med sine smukke kalkmalerier, et godt eksempel på neoklassisk arkitektur i det sydvestlige Grækenland, det arkæologiske museum (1890) af arkitekt Ziller, Rådhuset det historiske og folklore museum, George S. Messinezis palæ. Imponerende er også de gamle varehuse med rosiner, der nu er omdannet til luksuriøse caféer og den gamle papirfabrik, der betragtes som et industrimonument.
På Aigio-stranden i en højde af 30 meter finder du den hellige pilgrimsrejse "Zoodochos Pigi" kendt som "Panagia Tripiti". Panagia Tripiti er bygget i en hul og imponerer med dets beliggenhed, arkitektur og store haver. Den renæssance-stil marmortrappe forbinder kystvejen med kirken. Det er beskytteren til Aigio.

Strande.
Kystlinjen i Aigialeia byder på en række smukke strande med klart vand til enhver smag. Efter en forfriskende svømmetur er det godt at bo i en af ​​restauranterne eller cafeerne, de serverer lækre retter og tilbyder masser af underholdning. Fra vest mod Aigio, vil du finde de stenstrande af Lampiri, den rolige strande Buka, Akonia og Pefka i regionen Kamares, den lille maleriske strand Loggos med populære barer, kosmopolitiske Selianitika strand med open-air biograf og stranden fra Akoli eller Avythos med det dybe krystalklare vand.

Aigio-regionen omfatter også den blå-flagede Aliki-strand ved siden af ​​lagunen med samme navn, der er ideel til elskere af surfing og kitesurfing. Derefter ankommer du til den livlige Digeliotika-stranden og Temeni-stranden. Stranden i Valimitika ligger kun 6 km fra byen Aigio. Østpå kommer du til landsbyerne Nikoleika og Rizomylos.

Smukke strande med hovedsagelig græsk turisme. Indbyggere fra Athen og Patras forlader deres by om sommeren og bosætter sig på strandene langs den corintiske Golf.