Afrata strand, Platanias, Chania

Afrata er en smuk landsby, ca. 6 km nord for Kolymbari og 30 km vest for byen Chania. Landsbyen og den maleriske strand ligger på Rodopouhalvøen, som er beskyttet af Natura 2000-nettet, et område med enestående naturskønhed og økologisk værdi.

Stranden ligger 1 km fra landsbyen i en lille beskyttet bugt. Der finder du en kiosk med paraplyer og liggestole og tamarisk-træer til skygge ved havet. Stranden er lavet af småsten og havet er ideel til snorkling. I landsbyen Afrata finder du en række taverner, hvor du kan spise noget eller drikke en kop kaffe efter dit ophold på stranden. Den nærliggende Kolymbari er kendt for sine seafood restauranter.

Lidt længere mod nord og vest for stranden begynder stien til hulen Ellinospilios hvor forhistoriske grave og andre vigtige arkæologiske fund er blevet opdaget. Stien er passabel og har en længde på ca. 1,5 km, men adgang til hulen kræver erfaring og det rigtige udstyr.

Glem ruten mellem Kolymbari og Afrata at standse ved den ortodokse Akademi og Gonia klostret, hvor du vil opleve sin rige historie.