Vinterferie Kreta

Hvis du har været på Kreta om sommeren, har du helt sikkert besøgt de smukke strande. Måske har du gået på den rosa sand af Elafonisi og måske endda svømmet i den smukke bugt Balos. Du har følt den varme sol på din hud og spiste den lækre grillede blæksprutte ved havet. Du har vandret gennem de travle gader i de gamle byer.

Kreta har dog meget mere at byde end sine strande. Kreta er en ø med tusind ansigter. Der er et sommerfuldt ansigt, fuld og travlt og en roligere sæson, rolige steder i bjergene, omgivet af uberørt natur og gamle hemmeligheder. Lige uden for sæsonen vil du opleve endnu mere gæstfriheden hos den lokale befolkning. En vinterferie på Kreta kan være en fantastisk måde at opdage de skjulte perler. Kreta er virkelig specielt om vinteren, vejret er mildt og priserne gunstige.

Daglige fly mellem Athen og Kreta gør det muligt at nå øen på mindre end en time. Aegean Airlines tilbyder returbilletter fra Athen fra € 78, - til Chania og fra € 83, - til Heraklion. For en returflyvning Athen-Heraklion med Skyexpress betaler du € 110, - og på Ellinair har du allerede en returbillet fra € 76, -.

At rejse med færge er let, og der er daglige forbindelser. ANEK Lines tager dig til Chania eller Heraklion fra € 38, - (9 timer en vej), mens Minoan tager dig til Heraklion for
€ 46, - (en måde).

God indkvartering er vigtig om vinteren, du kan bestille romantiske værelser og få rabat på wellness-behandlinger. I midten af ​​januar betaler du et ophold i den gamle bydel i Chania fra € 47, - i Porto del Colombo. Hvis du vil blive forkælet med forbløffende udsigt over fyret, prøv værelserne i Domus Renier fra € 117 pr. Nat. For dem med et begrænset budget tilbyder Narkissos enkel indkvartering fra € 25 pr. Nat.

Rethymno er et andet populært sted at bo på Kreta. Avli Lounge Apartments, i den gamle bydel, tilbyder værelser fra € 90, - pr. Nat, kan Casa Vitae sove i et 16. århundrede stenhus til € 61, - mens en billigere løsning Preveli Apartments værelser fra € 30, - pr. nat.

Vinteren på Kreta er en permanent forår for nordeuropæere, for i øjeblikket udfolder naturens skønhed i de smukkeste farver. Efter den første regn om efteråret bliver den udtørrede ø øen grønt igen. I juletiden bærer træerne deres naturlige julepynt i form af appelsiner, granatæbler og citroner. Desuden eksploderer resten af ​​naturen, bougainvillea og hibiscus, orkideer, anemoner, påskeliljer og mange andre blomster giver en vidunderlig duft og blomsterpragt. Urter som timian, oregano, basilikum, rosmarin og alle andre indfødte arter på øen giver en behagelig stimulation af sanserne.

Vinteren på Kreta er en fest for sanserne!
Der er fred overalt. Landet dyrkes og net er lagt omkring oliventræerne og olivenhøsten begynder. Især i kystbyerne bestemmer en helt anden rytme dagligdagens rutine. Lokalbefolkningen hviler fra sommerens trængsel og varme, man sover lang, går til kafenion, spiller Tavli eller kort, og de har tid til at snakke med naboerne eller de få udenlandske gæster.

Flere og flere naturelskere opdager skønheden på Kreta om vinteren. I julen er det endda muligt at svømme i Middelhavet ved vandtemperaturer på 18 til 22 grader Celsius. Strandene er øde og inviterer dig til at tage lange gåture.

Øen byder på ren afslapning, et vidunderligt klima og et rigt bord med frisk frugt og grønt. Vinteren på Kreta giver dig mange gode ting fysisk og mentalt.

Hvis du vil undslippe vinteren i dit eget land, er Kreta absolut en overkommelig løsning.