Graekenland ferier Tavronitis strand, Platanias, Chania, Kreta

Tavronitis er beliggende i kommunen Platanias, ved kysten af ​​Chania-golfen. Den første historiske omtale af landsbyen, opkaldt efter floden Tavronitis, er i en venetiansk folketælling fra 1583.

 Under Anden Verdenskrig var der et konfliktområde hidtil begyndte slaget om Kreta i 1941 med invasionen af ​​tyske tropper, der ønskede at bringe Maleme nærliggende lufthavn under deres kontrol.

Over floden Tavronitis, der tørrer om sommeren, blev der bygget en imponerende jernbro i begyndelsen af ​​det 20. århundrede, der siden er blevet erklæret en historisk bygning under monumentbevarelse.

Mundingen af ​​floden skaber en biotop, der huser mange vilde dyr og trækfugle, der flyver over området om efteråret.

Tavronitis rene strand består af småsten. Det er et ideelt valg for dem, der søger fred og ro, fordi det er helt isoleret. En livredder er til stede, og derfor kan du sikkert svømme i det krystalklare vand, især på dage, hvor der ikke er vind. Langs stranden er der træer, der byder på skygge om sommeren, samt parasoller og liggestole til solbadning.

I landsbyen finder du nogle tavernaer, hvor du kan spise fint efter svømning og solbadning. Tavronitis ligger omkring 18 km fra Chania på øen Kreta, der er regelmæssige busforbindelser.