Atenisk Riviera, kultur, natur og smukke strande

Attika-området omkring hovedstaden i Grækenland hedder også den athenske riviera og repræsenterer faktisk alt, hvad Grækenland er så kendt for. De endeløse strande, det azurblå hav, bjerge, dale og skråninger mod hvilke citrus træer basker i solen. Men også endeløse sletter med millioner af oliventræer og druer giver dette område alt, hvad der gør en ferie i Grækenland så speciel; sorten i landskabet.

De mange små landsbyer og byer ved kysten giver den vidunderlige ferie en ekstra dimension. Boulevards med mange tavernaer, caféer og mini markeder fuldender billedet. Den athenske riviera har også mange attraktioner. Cape Sounion er en stor attraktion for turister, her kan du se et af de smukkeste solnedgange i Grækenland ved templet Poseidon. Men også steder, der appellerer til alles fantasi kan findes her, Marathonas er måske den mest kendte.

Den athenske riviera ligger i Attika-regionen og er en af ​​i alt tretten regioner eller periferiområder, hvor Grækenland er administrativt opdelt. Regionen Attika i Grækenland har et areal på 3.808 kvadratkilometer og består af otte regionale enheder: North Athen West Athen, Central Athens South Athen, East Attica, West Attica, Piraeus og Saroniske. Attica er en trekantet halvø mellem Korinthkanalen, Saronibugten og Evia-halvøen, den sydligste punkt er Cape Sounio. De største byer i Attika er Athen og Piræus og i området er bjergene Immittos nær Athen, Pentelikon og det højeste bjerg af Attica de Parnitha.

Athens riviera i Grækenland er det område fra oldtidens Athen til den athenske kyst til Cape Sounion, det sydligste punkt på Athens riviera kysten fra forbjerget til Marathonas og øerne Ægina og Salamis. Den athenske riviera er en del af den større halvø på Attika, en Riviera er et udtryk for at beskrive en populær solrig kyst i et land med gode strande og mange faciliteter.

Den athenske riviera er et kystområde med en rig kultur, mange attraktioner, gode strande og en smuk natur med mange skovklædte bjergområder.

Den athenske riviera har et middelhavsklima med lange tørre somre og en kort våd periode om vinteren, de varmeste måneder er juli og august med en gennemsnitstemperatur på 27 grader.

Den højeste nedbør falder i november og december, og den koldeste måned er januar med et gennemsnit på 10 grader.

Den athenske riviera ligger i Attika-regionen og er en af ​​i alt 13 regioner eller periferiområder, hvor Grækenland er administrativt opdelt. Den Attika-regionen i Grækenland har et areal på 3.808 kvadratkilometer og består af otte regionale enheder: North Athen West Athen, Central Athens South Athen, East Attica, West Attica, Piraeus og Saroniske. Attika er en trekantet halvø mellem Corinthkanalen, Saroniske Golf og Evia-halvøen, den sydligste punkt er Cape Sounio. De største byer i Attika er Athen og Piraeus, og i området ligger bjergene Immittos nær Athen, Pentelikon og det højeste bjerg af Attika de Parnitha.

I Attika-regionen er mange arkæologiske steder såsom den berømte Akropolis men Vravrona, Elefsina, Dionysos ved foden af ​​Mount Pentelikon og Cape Sounion er historisk vigtige steder, hvor guderne Athene, Artemis og Dionysos blev tilbedt. Attika med det centrale punkt i hovedstaden Athen har eksisteret siden oldtiden, det pulserende centrum for kunst og kultur i Grækenland herunder: Attic stil i keramik, Attic Isme med berømte athenske talere og attiske komedie kendt som oldgræsk komedie som den mest berømte forfatter Aristophanes.

Den athenske riviera har 13 strande med det blå flag, et miljømærke for rene strande og med god kvalitet badevand.

Lagonisi er en badeby på den athenske riviera og ligger 40 km syd for Athen på kystvejen til Sounion. Det er et meget populært sted blandt grækerne, og mange en berømthed har sit hjem her. Der er masser af strande, nogle af dem er organiseret med gratis parasoller og liggestole. Sandstrande, sten eller stenstrande, noget for enhver smag. Der er også en nudiststrand i nærheden.