Græske vine, som du bør prøve

Grækenland er en af ​​de ældste vinregioner i verden og et af de første vinproducerende områder i Europa. I oldtiden var Grækenland en af ​​de bemærkelsesværdige vinproducenter, det tidligste bevis for produktion går tilbage til 6.500 år siden. Græsk vin betegnes prestige i det romerske imperium og i middelalderen, blev eksporterede vine eksporteret fra Kreta, Monemvasia og andre græske havne.

Den nuværende situation står i modsætning til den græske vinarv. Moderne vine begynder at finde deres vej i resten af ​​verden på grund af deres unikke smag, og de sætter også en tendens i verden af ​​vinelskere.

Under din ferie i Grækenland vil du måske også gerne prøve en græsk vin, men valget er svært. Jeg vil give en kort beskrivelse nedenfor af de ti bedste græske vine.

Assyrtiko: Formentlig en af ​​de bedste vine i landet, produceret i hele Grækenland, men fra øen Santorini. En sort, der bevarer sin surhedsgrad under modningen, resulterer det i en mager hvidvin med citron smag og en subtil bitterhed og salthed i eftersmagen.

Moschofilero: Moschofilero vokser i den centrale del af Peloponnes og producerer en tør, aromatisk hvidvin med en sprød karakter, med smag noter af sød fersken og citron. Vinene udvikler noter af tørret frugt og abrikoser, når de bliver ældre.

Agiorgitiko: Denne sort kommer fra Nemea, en vinregion fra Peloponnes. Agiorgitiko-vine har en fuld krop med smag af søde hindbær, solbær og muskatnød med subtile bitter krydderier og bløde tanniner. De rosé vine lavet med Agiorgitiko har krydret hindbærfarver og en smuk dyb pink farve.

Malagousia: Malagousia, der hovedsagelig kommer fra Makedonien, betyder fuldvine med en afbalanceret surhed og interessante aromaer. Denne hvide druesort er en ret nylig opdagelse, bragt tilbage til livet af en vingård i det nordlige Grækenland.

Xinomavro: Xinomavro oversætter som "syre sort" er den vigtigste druesort i Makedonien, hovedsagelig i områderne Naousa og Amyndeo.

Vidiano: En af de ældste kretensiske hvide druer, Vidiano er en stigende stjerne blandt de oprindelige arter på øen. Det var næsten udryddet, indtil kretensiske vinproducenter forstod deres potentiale og arbejdede hårdt for at genoplive det. Vidiano producerer elegante vine med en række hvide og gule frugter, citrusfrugter og hvide blomster, men forbliver robuste og fulde af smag. Vidiano er et af de vine, der gør en furore i den internationale vinverden.

Savatiano: også kendt som lørdag drue, er den vigtigste hvide sort fra Attika regionen. Under kold gæring kan den tilbyde aromaer af grønt æble og lime. Når den er modnet på eg, er den kendetegnet ved et mere flot smagspalet. Når det fermenteres uden afkøling, gør det retsina
.
Mavrodaphne: den "sorte laurbær" i Grækenland er en sort, der hovedsageligt dyrkes i Peloponnes og Kefalonia. Det blandes normalt med den sorte Corinth druesort, for at producere en sen høst af dessertvin med en særskilt smag af rosiner og chokolade og høje tanniner. Nogle producenter blander det med andre sorter og producerer rige og fuldt tørre røde vine.

Vinsanto: Denne soltørrede søde vin kommer fra øen Santorini og er lavet af tre hvide druesorter: Assyrtiko, Aidani og Athiri. Det er en vin med aromaer af rosiner, tørrede abrikoser, hindbær og maraschino kirsebær, som også indeholder en vidunderlig kontrast mellem sød og bitter smag forårsaget af mærkbare tanniner, noget du ikke forvente i en hvidvin.

Muscat fra Samos: Forskellige sorter både tørre og søde, altid med smukke aromatiske noter. Vin Doux er en af ​​de mest populære typer og mindre sure. En anden muskat fra Samos er Samos Anthemis, i alderen fem år i egetræ, en ravfarve med smag af butterscotch og toffee.

Et andet ord om Retsina. I Grækenland skal entusiasten også prøve Retsina-vinen, denne hvide vin er tilsat juice fra Allepo-firetræet. Retsina vine har aromaer af linolie med en subtil, smertefuld, salt eftersmag. I øjeblikket eksperimenterer unge græske producenter både traditionelt og med innovation for at udvikle en ny generation af Retsina.