Ting at gøre i Chania, på den græske ø Kreta

Præfekturen Chania ligger i det vestlige Kreta. Den maleriske kystby Chania er hovedstaden og har et velbevaret historisk centrum og en moderne by, der strækker sig til bjergkæden i Lefka Ori (hvide bjerge).

Nedenfor er et overblik over nogle ting, du kan gøre i og nær Chania.

Besøg en bjerglandsby. Overalt i præfekturet finder du traditionelle landsbyer og landsbyer på skråningerne af Lefka Ori. Disse steder af uberørt skønhed tilbyder en enestående mulighed for at være i kontakt med naturen og med det lokale køkken, der er enkelt og velsmagende. I bjergene er det muligt at opdage lokale arter af planter og dyr, hvoraf nogle er unikke for øen.
Udforsk strande. Præfecture Chania er området med nogle af de smukkeste strande på øen. Falassana på vestsiden er kendt for sin privilegerede beliggenhed for vandsport og unikke solnedgange. Mod syd forkaster den verdensberømte Elafonisi med sit krystalklare vand og lyserøde sand tusindvis af besøgende hvert år. For de mere eventyrlystne typer er Gramvousas halvø og det unikke landskab på Balos-stranden værd at turen på den sandede sti.
Oplev byens historie. Chania, en by, der har været beboet i mere end 7.000 år, har helt sikkert en række ting at tilbyde dem, der er interesseret i historien. Chania er hjemsted for forskellige herskere og besættere, der viser forskellige arkitektoniske stilarter. Den venetianske havn kombinerer med de forskellige minareter, der stadig står i byen og de mange byzantinske kirker i byen. Der er bestemt ingen mangel på monumenter og bygninger, der fortæller legenderne i Venedig i øst, som det plejede at blive kaldt. En tur gennem byen, der kombinerer traditioner og gastronomi, kan være den perfekte mulighed for en anden måde at udforske Chania.
Nyd den lokale gastronomi. Den kretensiske kost er længe blevet anerkendt som en af ​​de sundeste i verden, og der er ikke noget bedre sted at prøve det end på øen. De vigtigste ingredienser er traditionelle middelhavsprodukter som olivenolie, grøntsager og græsk yoghurt, lokale oste og lam. Alt er kogt på en no-nonsens måde, men med en fornuftig brug af urter og krydderier, grundlaget for de unikke kretensiske smag.
Shopping. Et besøg på det kommunale marked, eller Dimotiki Agora, er den bedste undskyldning for at få fat i nogle af øens traditioner. Betragtes som en arkitektonisk perle og et af de vigtigste offentlige markeder i regionen, giver det kommunale marked besøgende mulighed for at købe lokale produkter af fremragende kvalitet. Oliven, honning, krydderier, urter og ost er nogle typiske produkter på øen Kreta, hvor turister normalt vender tilbage.
Smag kretensiske vine. Du kan besøge flere vingårde i hele øen, og nogle er placeret i Chania præfektur. Gå selv på en oplevelsesrejse eller stole på råd fra sommelieren, der organiserer den eneste lokale vintur. Sørg for i begge tilfælde at du vil nyde nogle af de bedste vine, der i øjeblikket produceres i Grækenland.
Lær mere om den lokale olivenolie. På ca. 27 km fra byen Chania er det muligt at besøge en af ​​de ældste olivenlunde i verden. Det er beliggende i landsbyen Ano Vouves og producerer stadig oliven, der resulterer i fremragende kvalitet ekstra jomfruolie. I nærheden er der også et museum og en gammel olivenoliefabrik, der er både åben for offentligheden og for at undervise besøgende i alle hemmelighederne i denne lokale olivenolies historie.